ARSLAN, TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU GENEL KURULUNA KATILDI

21 Nisan 2024 18:54, Haberler


ARSLAN, TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu 16. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İsa Tekin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, Konya Milletvekili Orhan Erdem, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu delegeleri ve basın mensupları katıldı.

“Engellilerin Gündeme Getirilmesi İçin Elimizden Gelen Çabayı Gösteriyoruz” 

Arslan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile HAK-İŞ’in ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, "Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi göreve geldikten sonraki dönemde bu ilişkileri daha da güçlendirdik, kökleştirdik, geliştirdik. Özellikle Sakatlar Konfederasyonunun mensuplarının zaman zaman gündeme getirilmesi hususunda da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.  HAK-İŞ olarak, yıllar öncesinde engelliler komitemizin  kuruluşunun gerçekleştirildiğini belirten Arslan, "Engelli komitemizi kurduğumuz zaman engellilerin sendikamıza ulaşabilmesi için binamızda bazı düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemeler neticesinde artık engelli kardeşlerimizi kendi tekerlekli sandalyesiyle rahatlıkla ulaşılabilir hale getirdik” diye konuştu.

Arslan,  engelli kardeşlerimizin kamunun dışında çok fazla çalışmak istemediklerine dikkat çekerek,  özel sektörde engelli istihdamının teşvik edilmesi   gerektiğini ifade  etti. Arslan, "Bizim engelli kardeşlerimizi  evden çıkarıp sosyal hayata, iş hayatına katılımı konusunda  teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun için de yeni bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Engelli kardeşlerimizi alana çekmemiz gerekiyor.

“Ev İşçileri ve Evde Bakım İşçilerinin İş Kanunu Kapsamına Alınması İçin Çaba Gösteriyoruz”

Arslan, "HAK-İŞ olarak, geçen yılın başında ev işçileri ve evde bakım işçilerinin İş Kanunu kapsamına alınması konusunda büyük bir kampanya başlattık. Onların İş Kanunu kapsamında yer alması, sendikalaşmayı sağlama ve toplu sözleşme sistemini oluşturmamız gerekiyor. O ev işçilerinin, evde bakım işçilerinin sosyal güvenlik hakları kısmen yerine getirildi. Sigorta konusunda en azından iş kazaları kapsamında bir düzenleme yapıldı. Ama diğer konularda eksiklikler var. Bunları gidermek için biz birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

"Ya Engelliyiz Ya Da Engelli Adayıyız”

Arslan, “Konfederasyon olarak bizim prensibimiz şu, biz insanlık olarak ya engelliyiz ya da engelli adayıyız. Dolayısıyla her an bizim de engelli olabileceğimiz duygusuyla hareket ederek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmak adına engelliler için hatıra ormanları oluşturuyoruz. Arkadaşlarımız her yıl Kızılay’ımızla iş birliği yaparak kan bağışında bulunuyorlar. Biz daha büyüğünü birlikte yapabileceğimize inanıyoruz” dedi.

“Bütün Mağdur ve Mazlumların HAK-İŞ’te Alacağı Var”

Arslan, İsrail'in Filistin'de yapmış olduğu soykırıma karşı yürüttüğümüz çalışmalara da değinerek, "Filistin Dayanışma Platformu olarak, Memur-Sen ve Sakatlar Konfederasyonu ile birlikte zorlu hava şartlarına rağmen Amerikan Büyükelçiliğine protestoya gittik. Engelli kardeşlerimiz bastonları, protezleri ve tekerlekli sandalyelerini Amerikan Büyükelçiliğinin önüne fırlattığı zaman tüylerim diken diken olmuştu. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inançları, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun HAK-İŞ’in onlara borcu olduğunu, onların da HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu genel kurulu kayıtlarımıza geçirdik. Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğramış bütün mağdur ve mazlumların bizden alacaklı olduğunun farkındayız. Onun için Filistin'deyiz, onun için Libya'dayız, onun için Yemen'deyiz, onun için Suriye'deyiz, onun için dünyanın değişik bölgelerindeyiz” dedi.

“HAK-İŞ Sizin Eviniz”

Arslan, Sakatlar Konfederasyonu mensuplarına “HAK-İŞ sizin eviniz. Ne zaman bize ihtiyaç varsa, ne zaman bizim yapmamız gereken bir sorumluluk varsa başımızın üstünde yeri var. Gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“Nerede Bir Engelli Varsa, Nerede Bir Engelli Sorunu Varsa Biz Oradayız”

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, İsrail’in, Filistin halkına yapmış olduğu katliamı kınayarak Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. Çelebi, “Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun. Nerede bir engelli varsa, nerede engelli sorunu varsa biz oradayız. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu engelli hakları ile ilgili gerçekten kimseyi üzmeden hakları doğru götürmek şeklinde mücadelesine devam ediyor ve devam edecektir” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2024 18:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu