ARSLAN, HİZMET-İŞ, ÖZ TAŞIMA-İŞ VE ÖZGÜVEN-SEN SENDİKALARIMIZIN TOPLANTILARINA KATILDI

24 Nisan 2024 13:27, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ, ÖZ TAŞIMA-İŞ VE ÖZGÜVEN-SEN SENDİKALARIMIZIN TOPLANTILARINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan 24 Nisan 2024 tarihinde Hizmet-İş, Öz taşıma-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımızın toplantılarına katıldı.

Toplantılara Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ Disiplin Kurulu Başkanımız ve Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları ve Genişletilmiş Başkanlar kurulu üyeleri, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Üyeleri, Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanları ve Temsilcileri katıldı.

“1 Mayıs’ta Kocaeli’deyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bu yıl 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlama kararı aldıklarını hatırlatarak, “1 Mayıs’ı Kocaeli’de ve 81 ilde güçlü bir şekilde kutlayacağız. İşyerlerinden atılmalar, sendika değiştirmeler, vergi konusu dahil 1 Mayıs’ta güçlü ve yoğun bir katılımla meydanlardan mesajlarımızı vereceğiz. Bu yılki 1 Mayısımız Filistinli işçilerle dayanışma 1 Mayıs’ıdır. Filistin davasını da birlikte haykıracağız ve taleplerimizi yüksek sesle bütün kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

“Biz Sendikacılık Yapıyoruz”

HAK-İŞ’in sendikacılık için büyük mücadeleler verdiğini, çatışmacı bir bakış açısı yerine sorunların masada çözüme kavuştuğu uzlaşmacı bir tavrı olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Arslan, “Biz sendikacılık yapıyoruz. Biz gerçekten işçilerin, emekçilerin hangi sorunu varsa bunu çözmek için mücadele ediyoruz. Ama üslubumuz, tarzımız farklı. Bizden sokakta slogan atıp, ideolojik türkü söylemeyi kimse beklemez. Biz masadayız. Müzakere masasında kendimize güveniyoruz. Bildiklerimizi, inandıklarımızı özgürce ifade ediyoruz. Bunu ifade ederken kırıp dökmeden yapıyoruz. Oturacaksınız, müzakere edeceksiniz, bilginizi, becerinizi, tecrübenizi ortaya koyacaksınız ve masada sorunları çözebileceksiniz. Bu zor bir iştir. HAK-İŞ bunu yapmaya çalışıyor. Onun için de HAK-İŞ büyüyor, ideolojik türkü söyleyenler de küçülüyor” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in örgütlenme konusunda büyük başarılara imza attığına dikkat çektı. Arslan, ülkemizde 14 Milyon sigortalı işçinin çalıştığını vurgulayarak, HAK-İŞ’in üye sayısını 900 binlerden 9 milyonlara çıkarmak için sahada yoğun bir mücadele verilmesi gerektiğini ifade etti.

“Belediye Başkanlarının Emekçilerin Sendikal Tercihlerine Saygı Duymasını İstiyoruz”

Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yerel Yönetimler Seçiminin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, seçilen tüm belediye başkanlarına başarılar diledi.

Seçilen belediye başkanlarının çalışanlardan, emek ve emekçiden yana olmasını, emekçilerin sendikal tercihlerine saygı duymasını arzu ettiklerini belirten Arslan, belediyelerde parti değişikliğinin sendika değiştirme baskısına dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

Arslan, yeni seçilen bazı belediye başkanlarının emeği hedef alan uygulamalarının, emekçileri tedirgin ettiğini söyledi.

“İşten Çıkarmalara ve Baskılara Karşı Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz”

Arslan, Sendika değiştirme baskıları ve işten çıkarmalara karşı hem yasal hakları kullanarak hem de gerekirse sahada eylemlerle itiraz ederek, işten atılan bütün üyeler işe iade edilinceye kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak, baskılar nedeniyle sendika değiştirmeye maruz kalan, sürgün edilen, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan emekçilerin hakkını sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.

“Bizim Görevimiz Çalışanların Haklarını Korumaktır”

Arslan, “Bizim görevimiz çalışanların haklarını korumak, kollamak ve onların yanında olmaktır. Kim buna saygı gösterirse bizim de saygımız var, kimseyle husumetimiz, kavgamız yok. İşini kaybeden her arkadaşımız bizden alacaklıdır. Sendikacılığı bu anlayış üzerine inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

“Kimseye Diyet Borcumuz Yok”

HAK-İŞ olarak değerler ve ilkelerle sendikacılık yaptıklarını ifade eden Arslan, “Biz alın terimizle yıllarca mücadele ederek bu başarıyı elde ettik. Kimseye diyet borcumuz yok” dedi.

Sendikalarımızın bütün mücadelelerden daha güçlü şekilde çıktığını belirten Arslan, “Tarihi mücadelemizin her aşamasında yaşadığımız her zorluğu, her sıkıntıyı aşıp bu süreçlerden daha da büyüyerek çıktık. Arkamızda siyasi güç, sermaye gücü, uluslararası destek yok. Milletin iradesi, emekçilerin desteği ve katkılarıyla bu noktaya gelen bir sendikal yapıyız” dedi.

Kayabaşı: Öz Taşıma İş Sendikası, HAK-İŞ ve Mahmut Arslan’ın Yanında Olacaktır

Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Başkanımız Arslan’ın toplantıya katılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Kayabaşı, Öz Taşıma-İş Sendikamızın, Genel Başkanımız Arslan’ın liderliğinde ve öncülüğünde kurulduğunu, sendikanın bugünlere gelmesinde Arslan’ın büyük emeği olduğunu ifade etti. Kayabaşı, “Öz Taşıma İş Sendikası, HAK-İŞ Konfederasyonu neredeyse hemen arkasında. Genel Başkanımız Mahmut Arslan neredeyse her daim yanında olmaya devam edecektir” dedi.

HAK-İŞ Disiplin Kurulu Başkanı ve Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Genel Başkanımız Arslan’a toplantıya katıldığı için teşekkürlerini iletti. Yılmaz, HAK-İŞ’in ve Genel Başkanımız Arslan’ın sendikal alanda büyük mücadelelerin mimarı olduğunu ifade ederek, çalışma hayatının en büyük sorunlarından olan taşeron sisteminin çözümünde Arslan’ın öncülük ettiğini ifade etti. Yılmaz, Taşerona Kadro mücadelesinin yakından tanığı olduğunu belirterek, ülkemizde taşerondan kadroya geçen işçilerin HAK-İŞ ve Genel Başkanımız Arslan sayesinde büyük kazanımlar elde ettiğini ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Nisan 2024 13:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu