13.ÇALIŞMA MECLİSİ’NDE PANELLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

29 Nisan 2024 10:00, Haberler


13.ÇALIŞMA MECLİSİ’NDE PANELLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, 5 yıl aradan sonra 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" teması ile toplanan 13. Çalışma Meclisi'nde paneller gerçekleştirildi.

Sendikal Örgütlenmede Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" paneli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem moderatörlüğü'nde gerçekleştirildi.

Panelde, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engellerin, iş güvencesi başta olmak üzere, yetki ve işkolu davalarının uzun sürmesi, sosyal diyalog mekanizmalarının sağlıklı işletilmemesi, işyeri ve işletme ayrımının tam olarak yapılamaması, işkolları yönetmeliğinde sosyal tarafların görüşünün alınmaması olduğunu ifade ederek, bu konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve sorunların çözümü noktasında konfederasyonumuzun birçok görüşü olduğunu belirten Koçoğlu, sendikalı işyerlerine ilave teşvik ve prim desteği verilmesinin, işverenin tek taraflı bildirim ile işkolunun değiştirilmesinin yerindelik denetimine tabi tutulmasının da sorunların çözümü adına önemli aşamalar olduğunu kaydetti.

“Çalışma Hayatında İnsana Yakışır İş” paneli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Av. Ahmet Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Dr. Cavit Demiral, "İnsana Yaraşır İş Konusunda Uluslararası Uygulamalarda Örnekler – Türkiye Karşılaştırması" konulu sunum gerçekleştirdi. Demiral, asgari ücret, ücretler üzerindeki vergi yükü, adil dağılım gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Moderatörlüğünü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan’ın yaptığı oturumda "Yeşil ve Dijital Dönüşümün İşgücü Piyasasına Etkileri ve Adil Geçiş" konulu panelde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Dr. Kürşat Tutar, HAK-İŞ’in su ve çevre, iklim değişikliği konularında yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

“Toplu Sözleşme Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” paneli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Hizmet-İş Sendikamızın Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı Yakup Türkalp, toplu sözleşme öncesinde yaşanan sorunlar, toplu sözleşme sürecinin başlaması önündeki engeller, toplu sözleşme prosedürü sırasında yaşanan sorunlar ile toplu sözleşme imzalandıktan sonra uygulamada yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2024 10:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu