ARSLAN, HAK EMEK-DER’İN 1. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

04 Mayıs 2024 16:35, Haberler


ARSLAN, HAK EMEK-DER’İN 1. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Mayıs 2024 tarihinde, HAK EMEK-DER’in 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci ve Devlet Sert, HAK-İŞ kurucularından Mehmet Asena, HAK EMEK-DER Kurucu Başkanı ve Özçelik-İş Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, sendikalarımızın şube başkanları ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, gerçekleştirilen genel kurulda HAK EMEK-DER’in emeklilerin haklarını korumak adına çok önemli adımlar atacağına ve emeklilerin sorunlarını, taleplerini daha hızlı ileteceğini belirtti. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Arslan,  yeni yönetim kuruluna da  başarılar dileğinde bulundu. 

“HAK-İŞ, Helal Sendikacılığın Adıdır”

Arslan, HAK-İŞ’in yaptığı mücadelenin helal bir mücadele olduğuna değinerek “Bir toplantımızda akademisyen hocalarımızdan biri HAK-İŞ’i tanımlarken HAK-İŞ helal sendikacılığın adıdır demişti. Helal-i haramı bilen bir kurum olarak Bu emeklilerin helal kazançlarını arttırmak, onların hak ettiklerinin onlara verilmesi konusunda sadece slogan atarak değil, konuşarak değil, sadece derneklerin yaptığı gibi işte eleştiri yaparak değil, çözüm bulmamız gerekiyor. Bu çözümleri de biz oluşturacağız” dedi.

HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımızın HAK EMEK-DER’e destek vermesini isteyen Arslan, sendikalarımızdan emekli olmuş üyelerimizin derneğe üye olmasının öneminden bahsetti. EYT ile emekli olanların sorunlarına değinen Arslan, aldıkları maaşların yetersiz olduğunu ifade etti. HAK EMEK-DER’in kuruluşunun sembolik olmadığını ifade eden Arslan, "Yüz binleri, milyonları üye yapacağız ve hükümet, parlamentoyu, siyaseti etkileyeceğiz, yönlendireceğiz ve onların talepleri doğrultusunda bir mücadele yürüteceğiz" diye konuştu.

“Vergi Raporumuzu Kamuoyuyla Önümüzdeki Günlerde Paylaşacağız”

Vergi adaletsizliğine değinen Arslan, “Verginin bütün yönleriyle, ülkenin gelir eşitsizliğinden tutun, bir başka sorununu da içine alacak şekilde vergi taslağını, vergi önerimizi hazırladık. Akademisyen hocalarımız bize ayrıntılı bir rapor sundular. Bu raporun ışığında çalışmamızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde de bunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Kıdem Tazminatı konusundaki sorunlara değinen Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ Akademi olarak kıdem tazminatı ile ilgili bir çalışma yapacaklarını belirtti. 

“HAK-İŞ, Filistin Meselesini Temel Bir Görev Olarak Görmektedir”

Filistin’deki yaşanan zulme değinen Arslan, “Filistin'i konfederasyonlar içerisinde temel bir görev olarak gören sadece HAK-İŞ var. 15 milyon TL’lik bir kampanyada para topladık. Hala kampanyamıza üyelerimiz de katkı vermeye devam ediyorlar. 1 Mayıs etkinliğimizi Filistin temalı yaptık. Alanı ikiye ayırdık. Bir tarafta soykırıma hayır. İşgalci devleti kınıyoruz. Diğer tarafta HAK-İŞ’in talepleri vardı. Filistinli sendikacı kardeşlerimizi buraya davet ettik.1 Mayıs’ta da Filistin davasını anlatmasını sağladık. Onun için HAK-İŞ hız kesmeden hem uluslararası arenada, hem ülkemizde, hem sendikal dünyamızda Filistin meselesini kenara koymadan, ihmal etmeden mücadelemizin bir parçası olarak sürdürmeye devam etmeliyiz ” dedi.

“HAK EMEK-DER’e Toplam 2050 Üye Kaydı Yapıldı”

HAK EMEK DER’in Kurucu Başkanı Bayram Altun, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Altun, HAK EMEK DER’in 10 Kasım 2023 tarihinde resmi kuruluşunun gerçekleştiğini, web sitesi ve sosyal medya hesaplarının açıldığını belirtti. Altun, Derneğe toplam 2050 üye kaydı yapıldığını söyledi.  

“En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Seviyesine Çekilmeli”

Altun, adil gelir dağılımının ve adil paylaşımın sağlandığında emeklilerin, çalışanların sorunlarının çözüme kavuşacağına inandığını ifade etti. Altun, “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğine, prime esas kazanç ile prim gün sayısı olmak üzere iki önemli parametre dikkate alınarak emekli maaşları için basamaklar oluşturulmalıdır. Emeklilerin asgari bir yaşam standardına kavuşabilmesi için bu talebimizin acilen karşılanmasının ülkemiz açısından elzem hale geldiğini ifade etmek istiyorum. Emeklilerin hak mücadelelerini sendikal yapılar içinde sürdürmeleri emeklilik rejiminden kaynaklanan birçok sorunun muhataplarıyla konuşulmasına fırsat sağlayacaktır. Hak Emekliler Derneği bu duygularla başlayan yürüyüşünü bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir ” dedi.

Altun, yeni seçilecek genel yönetim kurulu ve genel denetleme kurulu üyelerine başarılar diledi.

HAK-İŞ kurucularından Mehmet Asena, HAK-İŞ’i saygın hale getirdiği için Mahmut Arslan’a teşekkürlerini dile getirdi. Yeni seçilecek genel yönetim kuruluna başarılar diledi.

HAK EMEK-DER'in 1. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilen Remzi Karataş, HAK-İŞ’e ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımıza verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini ifade ederek desteklerin devamının geleceğine inandığı dile getirdi. HAK EMEK-DER’in Kurucu Başkanı Bayram Altun’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Genel Kurul, toplu aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mayıs 2024 16:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu