ARSLAN'DAN BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’YE ZİYARET

06 Mayıs 2024 17:50, Haberler


ARSLAN'DAN BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ’YE ZİYARET 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Mayıs 2024 tarihinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nihat Gürbüz ve Fehmi Güney bulundu.

Genel Başkanımız Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisinin göstermiş olduğu başarıdan dolayı Genel Başkan Destici nezdinde tüm parti teşkilatını tebrik etti. 

Arslan, BBP tarafından kazanılan belediyelerin birçoğunda HAK-İŞ konfederasyonuna bağlı sendikalarımızın örgütlü olduğunu belirterek, belde, ilçe ve il belediyelerinde şehirlerin daha yaşanabilir olması açısından ve işçileri ilgilendiren tüm konularda HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın belediye başkanlarının yaptığı çalışmalara destek vereceğinin altını çizdi.

Genel Başkanımız Arslan, Büyük Birlik Partisi’nin yeni genel merkez binasının da hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, BBP kurulduğu günden bugüne kadar HAK-İŞ ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde bulunulduğunu ve HAK-İŞ ile ilişkilerin en üst seviyede olduğu ifade etti.

Sendikal hareketin önemine değinen Destici, “Sendikal hareketleri ben hep önemsedim. Türkiye'deki sendikalı sayısı hala çok az seviyede, bunun artması gerekiyor. HAK-İŞ’e bağlı sendikalar ile bugüne kadar herhangi bir uyumsuzluk yaşamadık. Bundan sonrada sendikal hakları koruyarak HAK-İŞ ile belediyelerimiz yol yürüyecekler” dedi.

Ülkemizde son dönemde hayat pahalılığı neticesinde yüksek enflasyon rakamlarına ulaşıldığını, bu durumdan da işçilerin etkilendiğini belirten Destici, Asgari Ücretin yılda iki kez belirlenmesi, vergide daha adaletli bir sistemin getirilmesi ve emeklilerin hak mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mayıs 2024 17:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu