7. ULUSAL GENÇLİK PROJELERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

21 Mayıs 2024 17:33, Haberler


7. ULUSAL GENÇLİK PROJELERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 7. Ulusal Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması Ödülleri, 21 Mayıs 2024 tarihinde Konfederasyonumuz Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Ödül törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Münire Kevser Baş, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

“Gençleri HAK-İŞ’in Mücadelesine Dahil Etmek İstiyoruz”

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in Türk endüstriyel ilişkiler sistemi ve çalışma hayatı konusunda yenilikçi birçok projeyi hayata geçirdiğini belirterek, tüm bu süreçlerde ülkemizin en büyük potansiyeli olan gençleri de HAK-İŞ’in mücadelesine dahil etmeye çalıştıklarını ifade etti. HAK-İŞ’in çalışma hayatı başta olmak üzere ülkemizin bölgemizin ve küremizin tüm sorunlarına karşı çözüm önerileri üretmek için önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in evrensel bir mücadelenin içerisinde olduğunu vurguladı.

“Yeni Bir Sendikal Anlayış Kurmalıyız”

Arslan, HAK-İŞ’in çağın gerekliliklerini karşılayan yeni bir sendikal anlayış kurma hayali içerisinde çalışmalarına yön verdiğini belirterek, bu çalışmaları hayata geçirmek adına yüksek bir motivasyonla hareket edildiğini, birçok projede gençleri bu motivasyon süreçlerine dahil etmek adına alan açtıklarını vurguladı.

Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması’nın bu yıl 7.’sini düzenlemekten gurur duyduğunu ifade eden Arslan, projeye iş birliği sağlayan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne de teşekkürlerini ifade etti. Arslan, üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, yarışmaya katılım sağlayan projelerin her birinin çok önemli ve heyecan verici olduğunu, yarışmaya katılımın daha da artmasının en büyük beklentileri olduğunu ifade etti.

“Gençlerimizi HAK-İŞ’in Mücadelesine Ortak Etmek İstiyoruz”

Arslan, üniversite sendika ilişkisinin önemli bir bağ olduğunu belirterek, “Türkiye'deki işçi sendikalarıyla ilgili geçmişten bugüne kadar ön yargılar var. Sendikaları tanımlarken Türkiye'ye yakışmayan, dünya sendikal hareketine uyum gösterememiş, 20. yüzyılda kalmış sloganlar atan bir sendikal anlayışını biz başka bir alana taşıdık. Müzakere eden, bu müzakerelerde bilgisine, becerisine ve kendisine güvenen, masada kalarak sorunları çözmek isteyen bir sendikal modele dönüştürdük. Bu yeterli mi? Daha da fazlasını yapmalıyız. Onun için de gençlerimizi HAK-İŞ’in mücadelesine ortak etmek istiyoruz” dedi.

“Proje Temamızı Emek ve Gelecek Olarak Belirlemek Vizyon Meselidir”

7. Ulusal Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışması’nın bu yılki temasının “Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" rotasında oluşturulmasının önemine değinen Arslan, “Bu seneki temamızda hem emeği hem de geleceği ortaya koymamız aslında bir vizyon meselesiydi. Ben projenin hazırlanmasında emeği geçen hem üniversitemize hem de HAK-İŞ mensuplarına teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek teması etrafında şekillenen proje kıymetli bir proje. Tabii ki projeye emek veren gerçekten bu projede ödül almaya hak kazanan çok sayıda arkadaşımız var. Ama bir sıralama yapmak durumunda kalıyoruz. İlk üç ve mansiyon bu sıralamanın dışında kalan arkadaşlarımıza ben de buraya katılsın veya katılmasın teşekkür ediyorum” dedi.

HAK-İŞ’in akademik alanda birçok yeniliği de hayata geçireceğini ifade eden Arslan, “Daha yapacak çok işimiz var. HAK-İŞ olarak imkanlarımızı, gücümüzü mümkün olduğu kadar harekete geçirerek, her alanda olduğu gibi üniversitelerle gençlerimizi sendikal mücadeleye dahil etmek, üniversite gençlerimizin formasyonunu daha da ileriye taşıyacak projelerde yer almak ve onların sorunlarına çözüm bulma konusunda çabalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Arıcan: “Gençleri Merkeze Alan Projemiz Çok Kıymetli”

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  HAK-İŞ ile gerçekleştirilen projenin gençlerin potansiyelini ortaya çıkarma noktasında önemli olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz iş birliğinde, HAK-İŞ konfederasyonumuzla, paydaşlığını ilk kez bu yıl oluşturduğumuz bu yarışma özünde bütün ümidimiz gençliktedir anlayışıyla, şiarıyla örtüşen ve Cumhuriyetimizin ikinci asrında özellikle bundan sonra bu üstlendiğimiz görevleri de emanet edeceğimiz gençleri merkeze aldığımız bir anlayışı ifa etmesi, göstermesi adına bu projenin çok anlamlı ve kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.

“HAK-İŞ’in Bu Projeyi Geliştirmesi Her Türlü Övgü ve Takdirin Üzerindedir”

HAK-İŞ’in gelenekselleşen projesinin bu yıl yedincisinin yapılıyor olmasından takdirle bahseden Arıcan, “HAK-İŞ’in projenin yedincisini düzenlemiş olması ve bu başlangıcı yapmış olması da her türlü övgünün ve takdirin üstündedir. Geleneğe dönüşen bu çabanın çok büyük bir takdiri hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye yüzyılında emek ve gelecek üst başlığı ile hedeflenen emeğin, çalışmanın, işçi hak ve özgürlüklerinin, toplumsal gelişmenin, ilerlemenin, çağın getirdiği ekonomik kültürel ve teknolojik değişimlerin, gençlerin kadrajından nasıl değerlendirildiğini, bu noktada gençlerin nasıl bir katkı sunabileceğini de görmek istediklerini dile getiren Arıcan, gençlerden alınan fikirlerin yeni politikalar üretme noktasında büyük önem arz ettiğini ifade etti.

“Her Gencin İçinde Dünyayı Değiştirebilecek Potansiyel Var”

Genel Sekreter Yardımcımız ve Gençlik Komitesi Başkanımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, yarışmanın gençlerin çalışma hayatı, sendikalar, emek hakları ve sosyal adalet gibi konularda farkındalıklarını geliştirmeyi ve bu konulardaki fikirlerini özgün projeler ile sunmayı amaçladığını belirtti.

Koçoğlu, “HAK-İŞ olarak, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmeleri için onlara destek olmak ve onları güçlendirmek için çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki, her gencin içinde dünyayı değiştirebilecek potansiyel var. Bu potansiyeli açığa çıkarmak ve onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak, hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

7. Ulusal Gençlik Farkında Proje Fikri Yarışmasında Birincilik ödülüne Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden, “21. Yüzyılda Mavi Yakalı Kadınlar İçin Dijital Vatandaşlık Bilincinin ve Dijital Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması” Projesiyle Büşra Turgay, İkincilik ödülüne Hacettepe Üniversitesi’nden, “Üniversite- Sendika İş Birliği’nde Gençler İçin Geleceğin İşleri” Projesiyle Osman Murat Çetin, üçüncülük ödülüne Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden “Güvenli Yaşam” Projesiyle Habibe Höçük Köylü, Mansiyon ödülüne Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden, “Afet Sonrası İş Güvencesi ve Toplumsal Dayanışma Ağının Güçlendirilmesi” Projesiyle Aslı Çüçen layık görüldü.

Ödül töreninde proje yarışması değerlendirme jüri üyelerine de Genel Başkanımız Arslan ve Rektör Arıcan tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

21 Mayıs 2024 17:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu