HAK-İŞ İLE MAKEDONYA MERHAMET DERNEĞİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

22 Mayıs 2024 16:54, Haberler


HAK-İŞ İLE MAKEDONYA MERHAMET DERNEĞİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Mayıs 2024 tarihinde HAK-İŞ ile Makedonya’da faaliyet gösteren Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Makedonya Merhamet Derneği Genel Başkanı Ridvan Caferi, Kurucu Başkanı Adnan İsmaili, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Türk Dünyası Komitesi Başkanımız Fatih Bakırtaş ve uzmanlarımız katıldı.

“Merhamet Derneği ile Gerçekleştirilen İş birliği Çok Özel ve Önemli”

Genel Başkanımız Arslan, Makedonya’da bir sivil toplum örgütüyle ilk iş birliği anlaşması olması sebebiyle önemli ve özel olduğuna dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 100. Yılını kutladığımızı ancak tarihimizin 100 yıl ile sınırlı olmadığını, 5 asırlık tarihimizde Balkan ülkelerinin de Osmanlı bakiyesi olarak bizim için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

“Bu Coğrafyada Uzun Yıllar Aynı Devletin İçinde Yer Almış Akraba Topluluklar ve Milletleriz”

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in tarihi gerçekleri yok saymadan ancak yeni durumun da farkında olarak bir uluslararası ilişkiler anlayışını geliştirdiğinin altını çizdi. Arslan, “Bugün 100 yıl önceki coğrafyamızda çok sayıda devletler oluştu. Bu devletler bizim açımızdan ilişkilerimizi geliştirmek için engel değil. Onun için biz Kudüs'teyiz, onun için Amman'dayız, onun için Libya'dayız, Onun için Azerbaycan'dayız, Bosna'dayız, Sancak'tayız, Kosova'dayız, Üsküp'teyiz, Selanik'teyiz, Sofya'dayız. Çünkü bu coğrafya uzun yıllar aynı devletin içinde yer almış akraba topluluklar ve milletleriz. HAK-İŞ olarak buradan yola çıkarak o bölgedeki ülkelerin sendikalarıyla, sivil toplumlarıyla ilişkilerimizi güçlendirmek ve geliştirmek için çaba sahip ediyoruz” dedi.

Caferi; “İş birliği Anlaşması Bizim İçin Yeni ve Önemli Bir Adım”

Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ridvan Caferi, HAK-İŞ ile Merhamet Derneği arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu yeni iş birliğimiz aslında yeni bir alan bizim için, yeni bir anlaşma olacaktır. Umarım önümüzdeki süreç için bu iş birliği başarılı bir şekilde sürecektir ve başarılı işlere ve sonuçlara sebebiyet verecektir. İşbirliğinin her şeyden önce önemli bir adım olmasını umuyorum ve ileride de bu adımların çok daha kuvvetli bir şekilde güçlenmesini de talep ediyorum ve umuyorum” dedi.

Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Adnan İsmaili, derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İş birliği protokolü vesilesi ile kültürel, eğitim ve yardımlaşma başta olmak üzere birçok alanda birlikte en iyisini yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

HAK-İŞ Türk Dünyası Komitesi Başkanımız Fatih Bakırtaş, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Makedonya ziyaretinde derneğin genel merkezinde bir araya gelindiğini, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Merhamet Derneğinin prensiplerinin birbiriyle uyumlu olduğunu belirterek, iş birliği protokolünün bu anlamda büyük önem arz ettiğini ifade etti.  

Konuşmaların ardından HAK-İŞ Konfederasyonu ile Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mayıs 2024 16:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu