HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANLAR KURULU KKTC’DE TOPLANDI

25 Mayıs 2024 12:22, Haberler


HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANLAR KURULU KKTC’DE TOPLANDI

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulumuz, KKTC Kamu Sen sendikamızın ev sahipliğinde Kıbrıs’ta toplandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında 25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Halil Çukutli, Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, KKTC Kamu Sen Genel Başkanı Metin Atan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin ve Hamdi Abdullah Koçoğlu, basın mensupları katıldı.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun KKTC Temsilciliğinin açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye ilişkileri başta olmak üzere çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Kamu-Sen’i Kutluyorum”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kamu-Sen’in HAK-İŞ üyeliğinin anlamı bizim için kıymetli ve değerlidir. Kamu-Sen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kamudaki en güçlü sendikalarımızdan bir tanesi. Gerek hükümetle olan ilişkileri, gerekse kamu ile olan ilişkileri konusunda takdire yaşayan bir sendikal misyon yürütüyorlar. Onun için bu tutumları nedeniyle de Kamu-Sen'i bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

“Kuzey Kıbrıs’ın Geleceği HAK-İŞ’in Geleceğidir”

Konfederasyonumuzun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsilciliğimizin açılmasının önemine değinen Arslan, “Genel kurulda aldığımız kararlar çerçevesinde uzun bir çalışma sonunda, ilk yurt dışı temsilciliğimizi burada açtık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğimizin açılmış olması gerçekten önemli bir başarıdır” dedi.

Mavi vatanın Türkiye Cumhuriyeti için oldukça önemli olduğuna değinen Arslan, “Hem üçüncü ülkelerle olan ilişkilerde hem de Türkiye-Kuzey Kıbrıs ilişkilerinde çok önemli tarihi anlaşmaların sonucu Kuzey Kıbrıs ve güneyimizde önemli kazanımları elde ettik” diye konuştu.

“Kıbrıs Güçlü Olursa Burada Yaşayan Türkler de Güçlü Olacaktır”

Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, siyasi, aynı zamanda güvenlik alanında da önemli bir ortağımız, kardeş ülkemiz. Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin de sorunlarını çözmek, bu sorunlara Türkiye'nin desteğiyle cevap vermek sorumluluklarımız arasındadır. Kıbrıs güçlü olursa burada yaşayan Türkler de güçlü olacaktır” dedi.

“Filistin'deki İşgalin Sona Ermesi İçin Mücadele Ediyoruz”

Arslan, Güney Kıbrıs’ın İsrail’in ve Amerika’nın üssü olduğunu, Gazze ve Filistin'deki katliamlara büyük destek verdiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ olarak, 6-7 Ekim'den itibaren değil, kuruluşumuzdan itibaren Filistin'deki işgalin sona ermesi, yerlerinden edinmiş Filistinlilerin topraklarına geri dönmesi, mülkiyet hakları dahil seyahat haklarının kendilerine geri verilmesi, başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür bir Filistin devletinin kurulması için mücadele edeceğiz” diye belirtti.

Arslan, uzun zamandır toplanamayan Üçlü Danışma Kurulu'nu bizim de teşviklerimizle 5 yıl sonra ilk kez toplandığına ve verimli bir toplantı gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Toplantılardan sonra Bakanlıkta bir alt çalışma grubu oluşturuldu ve arkadaşlarımız teknik olarak çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, HAK EMEK-DER’in kuruluşunun gerçekleştirildiğini belirterek, HAK EMEK-DER’in işçi emeklilerinin sesi olacağını ifade etti.

Başkanlar Kurulunda, KKTC Kamu Sen Genel Başkanı Metin Atan da HAK-İŞ’in Türkiye’nin gücü olduğunu dile getirerek, “HAK-İŞ gerçekten Türkiye’nin gücü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde HAK-İŞ’in temsilciliğini açtık ve olumlar tepkiler alıyoruz. Sizi burada görmekten ve bu çatı altında olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mayıs 2024 12:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu