HAK-İŞ KKTC TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILDI

24 Mayıs 2024 19:14, Haberler


HAK-İŞ KKTC TEMSİLCİLİĞİMİZ AÇILDI

 

HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimiz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, sendika başkanlarımız ve yoğun protokolün katılımıyla açıldı.

25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizin açılışına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı ve HAK-İŞ KKTC Temsilcisi Metin Atan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu ve basın mensupları katıldı.

“KKTC’de 35 Yıllık Geçmişimiz Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in KKTC’de otuz beş yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, “13 Ocak 1990 yılında Kamu-Sen Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile HAK-İŞ Konfederasyonu üyeliği gerçekleşmiştir. Otuz beş yıla girdiğimiz bu girişimi bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Konfederasyonumuzun en son genel kurulunda almış olduğu özellikle yurtdışı temsilcilik hususundaki kararımızın ilk adımını burada gerçekleştiriyoruz” dedi.

Arslan, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile arasındaki ilişkileri güçlendirmek, iki toplum arasındaki dostluğu pekiştirmek, KKTC’nin uluslararası alanda tanınırlığını sağlamak, izolasyonların kaldırılması ve tüm dünya devletleri tarafından tanınması konusunda mücadele ettiklerini belirtti. 

“KKTC’nin Geleceği, Türkiye’nin Geleceğidir”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle olan ilişkilerini daha da güçlendirmesini, buradaki Türk toplumunun sorunlarının çözümünde daha fazla inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bulunduğu bu stratejik toprakların, bu adanın geleceği aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin de geleceğini doğrudan etkileyecektir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bu ülkeye yapmış olduğu desteğin ve katkının artarak devam etmesini istiyoruz. Eğer biz bugün mavi vatandan bahsediyorsak bu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kararlılığından dolayı olmuştur” diye konuştu.

“Önce Hayal Edeceğiz, Sonra Gerçekleştireceğiz”

KKTC’de doğan çocukların geleceğini bu topraklarda gördüğü, herkesin imrenerek baktığı, herkesin buradaki ekonomik, siyasi ve sosyal gelişmişliklere gıpta ile baktığı bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni hayal ettiklerini hatırlatan Arslan, “Önce hayal edeceğiz, sonra bunu gerçekleştireceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Bu toprakların enerjisini, bu toprakların milli ve dayanışma anlayışını bildiğimiz için, bu toprakları tarih boyunca Türklerin ana vatanı yapmış kardeşlerimizin bu noktada başaracaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Töre: “Refah ve Mutluluğu Bütün İşçilerimiz Hak Ediyor”

KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, çalışanların ve sendikal hareketin dünyadaki önemine dikkat çekerek, “Çalışanların özlük hakları elbette daha fazla olmalıdır. Elbette daha fazla refah ve mutluluğumuz olmalıdır. 1974 Barış Hareketi'nden buraya doksan altı yıl geçti. Elli yıl sonra HAK-İŞ Konfederasyonumuz burada temsilcilik açıyor. Ne mutlu bize. Hayırlı uğurlu olsun. Barış Harekatı'nın ellinci yılında burada temsilcilik açıyorsunuz. Buna vesile olan Kamu-Sen’i tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Sendikalaşmak En Doğal Haktır”

Sendikalaşmanın, çalışanların en doğal hakkı olduğunu ifade eden Töre, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işçi hareketinin veya memur çalışanlarının sendikalaşması en doğal haktır. Ama burada devlete bağlılık esastır. Elbette hak arayışı olacaktır. Ama yıkıp dökerek, kırarak, devletten vazgeçerek hak arama olmaz. Olmamalıdır. Çünkü devleti korumak hepimizin görevidir" dedi.  

Gardiyanoğlu: “KKTC Bu Günlere Kolay Gelmedi”

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında 51 yıldan fazladır süren Kıbrıs müzakerelerinde önemli aşamalar geçildiğini ifade ederek, “51 yıldan fazladır devam eden Kıbrıs müzakerelerinin artık seyri değişti. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmalıdır” sözünden sonra yepyeni bir yola girdik. 2022 Semerkant Zirvesi'nde Türk Devletler Teşkilatı’nda oy birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletler Teşkilatı'nın gözlemci üyesi odu. Bunlar kolay süreçler değildir. 51 yıldan sonraki gelen bu süreçler kolay elde edilmedi” diye konuştu.

“Kamu-Sen Bizim İçin Çok Değerlidir”

HAK-İŞ KKTC Temsilciliği açılışının Türklük davasının sonsuza kadar bu topraklarda yaşamasının göstergesi olacağını ifade eden Gardiyanoğlu, “Bu temsilcilik, Anavatan Türkiye ile et-tırnak olduğumuzun bir göstergesidir. Kamu-Sen bizim için çok değerlidir. Her zaman yapıcı, bir tutum izlemiştir. Bir dost olarak şunu söyleyebilirim ki iyi ki Kamu-Sen var” şeklinde konuştu.

Feyzioğlu: “HAK-İŞ Konfederasyonumuz Yapıcı ve Çözüm Odaklıdır”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun KKTC’de sadece bir temsilcilik açmadığını, Türklük davasının daha derin kök salması için büyük bir adım attığını belirterek, “Mahmut Arslan Başkanımızın dediği gibi bu sadece bir temsilcilik değil. Bu Türklük davasının biraz daha derine kök salmasına yol açacak önemli bir girişim. Biz HAK-İŞ'le çok çalıştık. Mahmut Başkanımızla Türkiye’de birlikte projeler ürettik. HAK-İŞ’in nasıl yapıcı, nasıl çözüm odaklı çalıştığına en yakından ben şahidim” diye konuştu.

“Burada Davamızın Bir Kalesini Açıyorsunuz”

KKTC Kamu-Sen Sendikasının önemine değinen Feyzioğlu, “Kamu-Sen, sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için değil, aynı zamanda Türkiye için, milli davamız için de fevkalade önemli ve vazgeçilmezdir. Burada sadece bir temsilcilik açmıyorsunuz. Burada davamızın bir kalesini açıyorsunuz. HAK-İŞ’in varlığı, Kamu-Sen’in varlığı hepimiz için yeni bir güvencedir. Temsilciliğimiz hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Atan: “Temsilciliğimiz Hepimize Hayırlı Olsun” 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı ve HAK-İŞ KKTC Temsilcisi Metin Atan, temsilciliğimizin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Açılıştan dolayı sizleri buradan görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle anlamlı bir günde açılış yapacağımız bu yerde ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Temsilciliğimiz hepimize hayırlısı ve uğurlu olsun. Ben bu açılışı yaparken Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a da ‘Değerli Başkanım, Cesur Yürekli Başkanım’ demek istiyorum” dedi.

“HAK-İŞ Emek Hareketinin Önemli Mihenk Taşlarındandır”

Atan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun emek hareketinin mihenk taşlarından birisi olduğunu ifade ederek, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz, emek hareketinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki mihenk taşlarından en önemlisidir. HAK-İŞ çatısı altında görev almaktan da mutluluk ve onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar yapılarak HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizin açılış kurdelesi kesildi. Programın fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2024 19:14, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu