SİYONİST İSRAİL’İ CENEVRE’DE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİNASI ÖNÜNDE KINADIK

05 Haziran 2024 17:28, Haberler


FİLİSTİN’DE YAŞANILAN KATLİAMI DÜNYA KAMUOYUNA DUYURDUK

SİYONİST İSRAİL’İ CENEVRE’DE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BİNASI ÖNÜNDE KINADIK

Filistin’de yaşanılan katliam ve soykırımı durdurmak için Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) üye konfederasyonlar ile birlikte Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında uluslararası miting düzenleyerek katliamlara dur dedik.

Genel Başkanımız Arslan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımları ile 5 Mayıs 2024 tarihinde Cenevre’de BM Binası önündeki Kırık Sandalye Meydanı’nda eylem düzenledik.


HAK-İŞ öncülüğünde sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen kırık sandalye heykelinin bulunduğu meydanda düzenlenen eyleme, Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TİSK  Başkanı Özgür Burak Akkol, KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci,  MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin Sarı, Filistin Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkan Shaer Saed, OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 112. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak üzere Cenevre'de bulunan OATUU (Gana), PGFTU ( Filistin), ITF (Ürdün), GFJTU (Ürdün), AL-HUR (Bahreyn), FTUK( Kazakistan), FEDUSA ( Güney Afrika), CSA (Senegal), CNTS (Senegal), NLC ( Nijerya), FESTU( Somali), COFTU (Uganda), UDT (Cibuti), CFL (Tayvan), GFIW (Irak), CGTL (Lübnan), SWTUF(Sudan), NCEW (Eritre), GFOTU (Umman), UGTT (Tunus), UGT (İspanya), CGTP-IN (Portekiz), CİSL (İtalya) gibi farklı ülkelerin sendikalarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

“Soykırımı Durdurun, Filistin’e Destek”, “Nehirden Denize Özgür Filistin” pankartları ile alanı dolduran eylemciler, Filistin ve Türk Bayrakları ile birlikte Gazze’deki soykırımın durdurulması için sloganlar attı.

“Filistin ve Gazze Direnişine Selam Olsun”

Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından düzenlenen protesto eyleminde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, dünyanın bütün bölgelerinden insanlık için, insanlığın ölmemesi için yaptığımız çağrıya destek vererek, meydanda toplanan sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini ileterek, Filistin ve Gazze direnişini selamladı.

“Soykırımı, Katliamı ve İşgali Kınamak İçin Kırık Sandalye Meydanındayız”

Genel Başkanımız Arslan, 76 yıldır işgal edilen topraklarında yaşam mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimize yapılan insanlık dışı uygulamaları, soykırımı, katliamları, işgalleri kınamak için Kırık Sandalye meydanında toplanıldığını belirterek, bütün dünyanın başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, AB, ABD, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası toplum ve örgütlerin işgali, soykırımı ve katliamı seyrettiklerini belirtti.

“Katliama Sessiz Kalanları Kınıyoruz”

Aslan, “İbadethaneler, okullar ve gerçekten insanlığın ihtiyacı olan bütün temel altyapılar, Siyonist devlet tarafından bombalanıyor. İnsanlar sadece barınaklar için değil su, yiyecek ve ilaç içinde kıvranıyorlar. Dünyanın gözü önünde, İnsanlığın gözü önünde Gazzeliler, Filistinliler ölüme terk edildi. Emperyalizmin oyuncağı devletler. Maalesef uluslararası toplum bunu seyrediyor. Biz buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bütün dünya, bütün insanlık ayağa kalktığı halde devletler, uluslararası kuruluşlar bu katliama ne yazık ki sessiz kalıyorlar. Sessiz kalanları bir kez daha lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

Arslan Taleplerimizi Sıraladı

Genel Başkanımız Arslan insanlığın ölmemesi adına çağrıda bulunarak taleplerimizi sıraladı;

•Siyonist İsrail Devleti'nin hükümeti Netanyahu başta olmak üzere bütün savaş kabinesinin uluslararası ceza mahkemesinde hesap verip, yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

•Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acilen Filistin'i devlet olarak tanımasını istiyoruz.

•Gazze'de derhal ateşkesin sağlanmasını istiyoruz.

•ILO’nun Filistin'in üyeliğini, tam üyeliğini kabul etmesini istiyoruz.

•İsrail'in ve dünyadaki emperyalist güçlerin hala ambargolarının, izolasyonlarının devam ettiği Gazze'deki bütün engellerin kaldırılmasını, Gazze'deki kardeşlerimize insani yardımlar başta olmak üzere, tüm yardımların ulaştırılması için, bütün kapıların uluslararası kuruluşların eline verilerek, insani yardımların doğrudan ve engelsiz bir şekilde Gazze'ye ulaşmasının acil sağlanmasını istiyoruz.

•Gazze ve Filistin'e giden yardımların daha organize bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Başta Konfederasyonumuz HAK-İŞ olmak üzere, bütün dünyaya yaptığımız çağrı çerçevesinde Gazze'ye ve Filistin'e yardımların hız kesmeden devam etmesini ve bu yardımlarla beraber Gazze'de ve Filistin'deki yıkılan hayatların yeniden hayata döndürülmesini, orada çiçeklerin açacağı bir Gazze'yi inşa etmek için çağrı yapıyoruz.

•Bütün dünyadaki emek örgütlerinin, özellikle Gazze'de Filistin'de yaşanan katliamlara, soykırıma, karşı daha somut adımlar atmasını, daha güçlü destek verilmesini istiyoruz. Üyesi olduğumuz Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’un, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ETUC’un ve diğer uluslararası sendikaların, bölgesel örgütlerin Filistin konusunda daha fazla inisiyatifine, daha fazla desteğine ve daha fazla katkısına ihtiyacımız var."

“Yaşasın Filistinli Kardeşlerimizin Onurlu ve Haysiyetli Direnişi”

Başkenti Kudüs olan bütünleşmiş ve birleşmiş özgür Filistin devletinin kuruluşuna kadar mücadelemizi, katkımızı ve desteğimizi devam ettireceğimizin altını çizen Arslan, “Yaşasın Filistin direnişi, yaşasın Gazze direnişi, yaşasın bütün Filistinli kardeşlerimizin onurlu, haysiyetli direnişi” dedi.

Bakan Işıkhan’dan HAK-İŞ’e Teşekkür

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü protesto için HAK-İŞ öncülüğünde düzenlenen eyleme katıldığını belirtti ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Türkiye olarak mazlum Filistin halkının yanında olduklarını gösteren bir duruş sergilediklerini vurgulayan Işıkhan, "ILO'da işçi ve sendika hakları, kadın çalışanlar ile diğer gruplarla ilgili çalışmalar yapılırken Filistin'de şu an kardeşlerimiz, çocuklar, yaşlılar ve engelliler işgal altında. Binlerce Filistinli kardeşimizi de kaybetmiş durumdayız, mekanları cennet olsun." dedi. Işıkhan, Gazze'de bir an evvel ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledi.

"Artık İsrail'in saldırılarına dur deme zamanı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde hem ticari hem diplomasi hem de hukuk anlamında mücadelemizi uluslararası platformda gösteriyoruz." ifadelerini kullanan Işıkhan, bunun karşısında önemli neticeler aldıklarını da vurguladı.

Işıkhan, mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

Filistin Sendikalar Konfederasyonu (PGFTU) Genel Başkanı Shaer Saed, HAK-İŞ’in öncülüğünde gerçekleştirilen eylem için başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve katılım sağlayan tüm konfederasyonlara teşekkür etti. Filistin’de gerçekleştirilen diriliş hareketine desteklerini ileten Saed, BM Güvenlik konseyi ve tüm dünyanın gözlerini Filistin’e kapatmasından dolayı kınadığını belirterek, Netenyahu ve savaş kabinesinin uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğini belirtti.

OATUU'nun ILO Daimi Temsilcisi Abdoulaye Lelouma Dıallo, katılımcıların hepsinin Filistin davası adına toplanmasına teşekkür etti. Afrika’nın da yıllardır sömürüldüğünü ve bu davaya kendilerinin de büyük önem verdiğini belirterek dayanışmanın önemli olduğunu vurgulayan Dıallo, “Filistin davası hepimizin davasıdır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Haziran 2024 17:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu