TÜRKİYE’DE TEDAVİ İÇİN BULUNAN GAZZELİ AİLELERLE PİKNİKTE BİRARAYA GELDİK

09 Haziran 2024 23:25, Haberler


TÜRKİYE’DE TEDAVİ İÇİN BULUNAN GAZZELİ AİLELERLE  PİKNİKTE BİRARAYA GELDİK


Siyonist İsrail’in saldırıları sonucu yaralanarak tedavi amacıyla ülkenize gelen Gazze'li ailelerle, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa unutturmak amacıyla piknik programında bir araya geldik. 

HAK-İŞ ve Memur-Sen’in koordinasyonunda 9 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı “Gazzeli Aileler Pikniği”ne Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Büyükelçiliği Başkatibi Husam Sarhan, Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, Filistinli aileler ve Genel Merkez çalışanlarımız katıldı.

Program, Filistin’de şehit düşenler için kılınan gıyabi cenaze namazı ve Kur’an tilaveti ile başladı.

“Katliamlara Sessiz Kalanları Kınıyor ve Lanetliyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yaklaşık bin kişinin katıldığı aile pikniğinde yaptığı konuşmada  Filistinli kardeşlerimizin acılarını, sorunlarını, yaşadıklarını uzun uzun dinlemek, onların yaşadıklarının empatisini yapmak, bir taraftan da onlarla birlikte olmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Arslan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, pek çok uluslararası kuruluş ne yazık ki Gazze'deki soykırıma, katliamlara sessiz kalıyorlar. Aslında Gazze'de sadece çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, sivil insanlar ölmüyor. Gazze'de aslında bütün insanlık ölüyor. İnsanlığın ölümüne, katledilmesine sessiz kalanları buradan bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımıza Gönülden Teşekkür Ediyoruz”

 Arslan, “Ülkemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemin yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum. Sizlere, Gazze'deki katliamlarda yararlanan kardeşlerimize Türkiye'nin kapısını sonuna kadar açtılar ve sizleri bu ülkede misafir ediyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yalnız Olmadığınızı Bilmenizi İstiyorum”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 7 Ekim’den öncede Filistin konusunu gündemlerinin en başında tuttuklarını ve Filistin’in etrafının çevrilerek büyük bir cezaevine dönüştürülmesine karşı mücadele ettiklerini söyleyen Arslan, “Bundan sonra da sizlerin yalnız olmadığınızı bilmenizi istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, millet olarak, sivil toplum örgütleri olarak sizlerin acılarını elbette ki dindiremeyiz. Ama acılarınız bir nebze olsun dinmesi için, ülkenizdeki hasretinizi giderme konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Arslan, bütün dünyanın işgali, soykırımı ve katliamı seyrettiklerini belirterek, Filistin’de yaşanılan katliam ve soykırımı kınamak ve uluslararası arenada gündeme getirmek amacıyla 5 Haziran 2024 tarihinde Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) üye konfederasyonlar ile birlikte Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında uluslararası miting düzenleyerek katliamlara dur dediklerini hatırlattı.

“Ülkenizi Asla Terk Etmediniz, Asla Yalnız Bırakmadınız”

Siyonist Devlet İsrail’in, 7 Ekim'den bu tarafa hiçbir hedefine ulaşamadığını ve ulaşamayacağını söyleyen Arslan, “Siyonist Devlet İsrail hiçbir hedefine ulaşamamıştır. Sadece masum çocukları, kadınları, sivilleri katlederek mücadelesini sürdürmektedir. Elbette ki evlatlarımızı kaybediyoruz. Elbette ki kadınları, sivilleri kaybediyoruz. Ama onurunuzu, haysiyetinizi kaybetmediniz. Gerçekten mübarek insanlarsınız. Çocuklarınızı, kendinizi, eşinizi feda ettiniz. Ama ülkenizi asla terk etmediniz. Ülkenizi asla bırakmadınız” dedi.

“İsrail Her Cürmün Karşılığını Elbette Görecektir”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, HAK-İŞ Konfederasyumuz ve Memur-Sen tarafından düzenlenen böylesine büyük bir organizasyonda Filistinli ailelerle bir araya gelmekten büyük onur duyduklarını ifade ederek, Siyonist İsrail’in her geçen gün katliamlarını giderek artırdığına dikkat çekti. Yumaklı, “Daha önceleri yaptıkları katliamı, soykırımı gizleyenler artık bugün açık açık bunu yaptıklarını ikrar etmekteler. Her cürmün bir karşılığı vardır. Onlar da işledikleri bu cürmün karşılığını elbette göreceklerdir. Yaptıkları soykırım yüzyıllar boyunca, bundan sonraki nesiller boyunca lanetle anılacak şekilde tarihin kayıtları arasına girmiştir” hatırlatmasında bulundu.

“Gazze’de Çocuk Olmanın Zorluğunu Biliyoruz”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla Filistin’in yanında yer aldığını söyleyen Yumaklı, “Şimdi ben buradaki çok kıymetli çocuklarımıza hitap etmek, onlara seslenmek istiyorum. Bizler Türkiye'de yaşayan kardeşleriniz olarak Gazze'de, Filistin'de çocuk olmanın ne kadar zor olduğunu görüyoruz. 

Bütün kardeşlerimiz bu haldeyken, bizler de elimizden gelen her şeyi yapmak üzere bütün kurumlarla, kuruluşlarla her zaman Gazze'deki kardeşlerimizin yanında olduk. Çünkü Filistin halkı, Filistin'in evlatları, Filistin'in çocukları mücadeleleriyle bütün dünyaya bir ders vermektedir” dedi.

“Kuruluş Yıldönümümüzde Sizlerle Birlikte Olmaktan Gurur Duyuyoruz”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun 9 Haziran 1995 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamladığını ve böylesine özel bir günde Filistinli ailelerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Burada bulunan binlerce kişi HAK-İŞ ve Mamur-Sen'in davetini kırmayarak bugün bizlerle beraber oldular. Sizinle bir arada olduğumuz her gün bizim için en özel gündür. Ama bugün bizler için de özel bir gün. Bugün Memur-Sen’in kuruluşunun 29. yılı. Bu güzel etkinlik kuruluş yıldönümümüze denk gelmiş oldu. Bu açıdan bizler için çok anlamlı” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ ve Memur-Sen Birlikte Mücadele Veriyor”

Yalçın, “Biz Filistin davasını kendi davamız olarak gördük ve her gündemde Filistin davasını önceledik. Son yaşanan sürecin başından bugüne kadar da Türkiye genelinde bu anlamda Filistin’in sesinin duyulması için uluslararası platformda tüm gücümüzle aktif olarak çalıştık. Türkiye'de Filistin'le ilgili herhangi bir gösteri, herhangi bir etkinlik, herhangi bir eylem varsa ya içinde ya da başında HAK-İŞ Konfederasyonumuzu ve Memur-Sen’i görürsünüz. Dolayısıyla emek mücadelesini verirken insan onuruna, hak ve özgürlüklere, Filistin'in toprak bütünlüğüne ve oradaki insanların yaşama hakkına sahip çıkma konusunda kendimizi hep sorumlu addettik” dedi.

Programda, Filistin Büyükelçiliği Başkatibi Husam Sarhan tarafından bir selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın programa katılan ailelerle sohbet etti ve çocuklara hediyeler verdi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Haziran 2024 23:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu