ARSLAN, EPSU KONGRESİ’NİN SON GÜNÜNDE KONUŞTU

20 Haziran 2024 16:49, Haberler


ARSLAN, EPSU KONGRESİ’NİN SON GÜNÜNDE KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, EPSU 11. Kongresi’nin son gününde, ‘Kamu Hizmet Sendikalarını Güçlendirmek ve İnşa Etmek’ başlıklı eylem planı üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. 

Kongrede alınan kararları son derece yerinde ve önemli gördüklerini belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, EPSU üyesi olup ancak ülkeleri AB ülkesi olmayan ülkelerin sendikaları için EPSU’da bir komitenin oluşturulması gerektiğini söyledi. Arslan, “AB üyesi ülkelerin sendikalarının gündemiyle, AB üyesi olmayan ülkelerin sendikalarının gündemleri ciddi şekilde ayrışıyor. EPSU'dan talebimiz; AB üyesi olmayan ülkelerin sendikalarıyla ilgili ayrı bir komite oluşturulmasıdır. Bu komite ile sorunlarımızı doğrudan tartışabiliriz” dedi. 

HAK-İŞ’in uzun yıllardır ETUC İcra ve Yönetim Kurulu üyesi olmasına rağmen, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların EPSU’ya üyelik konusunda geleneksel engellerle karşılaştığını belirten Arslan, bu tutumun EPSU'nun gücüne zarar verdiğini söyleyerek, bu konuda bir adım atılmasını beklediklerini söyledi. 

Arslan, İşten Çıkarmalara Karşı Uluslararası Sendikal Hareketi Destek Vermeye Davet Etti

Son yerel seçimlerin ardından ülkemizde yaşanan işçi kıyımına dikkat çeken Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Son mahalli idareler seçimlerinden sonra 5 bin üyemiz gerekçesiz bir şekilde işten çıkarıldı. Bugün Diyarbakır'da, Van'da ve Cizre'de eylemlerimiz devam ediyor. Bu eylemlerimize EPSU'dan ve PSI’dan destek bekliyoruz. Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde işçi hareketine yönelik bu baskıların, tehditlerin, işten çıkarmalarının sona ermesi için biz mücadele ediyoruz. Uluslararası sendikal hareketten de destek bekliyoruz” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Haziran 2024 16:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu