ARSLAN, EPSU KONGRESİ’NDE KONUŞTU

19 Haziran 2024 14:38, Haberler


ARSLAN, EPSU KONGRESİ’NDE KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, EPSU 11. Kongresi’nin ikinci gününde, ‘Kamu Hizmetlerinin Yeniden Kamuya Dönmesi ve Güçlendirilmesi’ başlıklı eylem planı üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in 2000 yılların başından itibaren kamu işlerinin kamu işçileri tarafından yürütülmesi için büyük bir mücadele verdiğini ve 2017 yılında önemli bir başarı elde edildiğini, kamuda taşeron sisteminin ortadan kaldırıldığını belirterek, kazanımların daha da artırılması için mücadeleye devam ettiklerini ifade etti.

Taşeron sistemin bir daha kamuda var olmaması için yasal düzenleme yapıldığını bunun çok önemli bir düzenleme olduğunun altını çizen Arslan, geldikleri noktayı yeterli görmediklerini ancak sorunların çözümü noktasında bugün daha kolay çözüm üretebildiklerini söyledi. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Hizmet-İş’İn uzun yıllardır su özelleştirmelerine karşı çıktığına da konuşmasında değinen  Arslan, Suez’in ülkemizde Dünya Bankası’nın desteğiyle girişimlerde bulunduğunu ancak bunların yürüttükleri mücadeleler neticesinde başarısızlıklarla sonuçlandığını söyledi. 

Arslan, su özelleştirmelerine ve sömürüsüne karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Haziran 2024 14:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu