ARSLAN, ETUC YÖNETİM VE İCRA KOMİTELERİ TOPLANTISINA KATILDI

25 Haziran 2024 17:03, Haberler


ARSLAN, ETUC YÖNETİM VE İCRA KOMİTELERİ TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24-25 Haziran 2024 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen ETUC (Avrupa Sendikalar Konfederasyonu) Yönetim ve İcra Komiteleri toplantılarına katıldı. Genel başkanımız Arslan’a, Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız eşlik etti.

Arslan, ETUC İcra Komitesinde gündeme alınan Filistin’e Destek Karar Taslağı müzakeresinde söz alarak, “Filistin’e destek kararının kabul edileceğine inanıyorum. Tespitlerimiz, bazı eleştirilerimiz ve taleplerimiz var. Bunları kısaca arz etmek istiyorum. Bugün karşılaştığımız Filistin ve Gazze'deki sorunun kaynağını şayet 7 Ekim olarak ortaya koyarsak bu bizi yanıltır. Aslında sorunun kaynağı 76 yıldır devam eden Siyonist İsrail Devleti'nin işgalinden kaynaklıdır. Dolayısıyla 1948’de İsrail'in kuruluş tarihinden itibaren Filistin toprakları işgal edilmiştir ve bu işgale karşı direnen Filistinlilerin son aşamada 7 Ekim olayları gerçekleşmiştir. Onun için burada 7 Ekim'i esas alırsak genel olarak bir yanılgıya düşeriz” uyarısında bulundu.

“ETUC’un Kararını Önemli Buluyorum”

HAK-İŞ olarak, Netenyahu ve savaş kabinesinin Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade eden Arslan, “Gazze’de açıkça bir soykırım, açıkça bir katliam yapılmıştır. Binlerce kadın, çocuk, yaşlı hayatını kaybederken, on binlerce kişi de enkaz altında çıkarılmayı bekliyor. Netenyahu'nun rehine tuttuğu bazı Avrupa ülkeleri ne yazık ki buna sessiz kalıyorlar. ETUC'tan bu kararın çıkmış olmasını ben önemli buluyorum, anlamlı buluyorum” diye konuştu.

“ETUC ve ITUC’tan Destek Bekliyoruz”

Bir an önce Gazze’de ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirten Arslan, sivillerin temel ihtiyaç maddelerine ulaşımı konusunda duyarlı her vatandaşa büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Arslan, acil yardım kampanyaları başlatılması gerektiğini de hatırlatarak, “ETUC’a düşen bu yardım kampanyasında liderlik yapmaktır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak biz 7 Ekim'den bu tarafa yardım kampanyaları yürütüyoruz. Yaklaşık 600 bin Euro'luk bir kaynağın bir bölümünü Gazze'ye doğrudan ulaştırma imkanı elde ettik. İnsani yardım olarak bu yardımların devam etmesi için mücadele ediyoruz. Buradan Gazze için Filistin için ETUC ve ITUC’un bu yardım kampanyasına destek olmasını istiyoruz ve bekliyoruz” dedi.

“Soykırıma Karşı Onurlu Durmalıyız”

ETUC’tan Filistin’e destek kararının çıkmasının ardından sendikal hareketin Avrupa hükümetlerine karşı meydanlarda olması ve mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, “Siyonist devlet İsrail’in soykırımına karşı daha onurlu durmayı sağlamalıyız. Kararı destekliyoruz” diye konuştu.

Arslan, ETUC Genel Sekreteri Esther Lynch ile bir araya gelerek, ETUC’un yeni genel merkez binasının hayırlı olması dileğinde bulunarak, karşılıklı ulusal ve uluslararası sendikal konularda görüş alışverişinde bulundular.


HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Haziran 2024 17:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu