ARSLAN, EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

31 Temmuz 2024 15:31, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Temmuz 2024 tarihinde, Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu (UNTC) heyeti ile eğitim programında bir araya geldi. 

Eğitim programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra; Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet ve beraberindeki heyet, Genel Merkez Komite Başkanları ve Yardımcıları ile uzmanlar katıldı.

Sözlerine Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yi rahmetle anarak başlayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit olan, Filistin davasının önde gelen isimlerinden, Filistin eski Başbakanı ve Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Filistin halkının ve dünyadaki tüm Filistin dostlarının başı sağ olsun. Siyonist devlet İsrail'in 76 yıldır sürdürdüğü işgal, katliam ve soykırım, 7 Ekim'den sonra hız kazanmıştır. Tüm dünyanın gözü önünde masum kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve siviller katledilmiştir. Bu Filistinlilerin değil, insanlığın katledilmesidir” dedi. 

“Filistin Davası Sadece Filistinliler İçin Değil, Bütün İnsanlık İçin Önemli” 

Dünyanın içinde bulunduğu zor şartları daha da zorlaştıran, insanlık, adalet adına sadece zulüm ve gözyaşı sunan zihniyete karşı topyekûn bir mücadele etmemiz gerekiyor diyen Arslan, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak, Filistin davasını sadece Filistinliler için değil, bütün insanlık için önemli buluyoruz. Çünkü Siyonist devlet İsrail meseleyi Gazze'yle sınırlı görmüyor. Lübnan, İran, Suriye, Mısır ve diğer bölge ülkelerini de içine alacak yeni bir katliam planı peşinde. Biz bunun farkındayız onun için HAK-İŞ olarak Filistin mücadelemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda sürdürmeye devam ediyoruz. Filistinli sendikalarla dayanışmamızı geliştirirken Filistin halkına destek vermeye devam ediyoruz. Uluslararası alanda Filistinlilerin uğradığı bu katliamı yüksek sesle konuşmaya, seslendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“Nerede İnsan Hakları İhlal Edilmişse Biz Oradayız” 

Hizmet-İş Sendikamızın davetlisi olarak Türkiye’de bulundan Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu (UNTC) heyetine de Filistin konusunda ki duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Arslan, “HAK-İŞ olarak ülkemizde, bölgemizde ve bütün dünyada derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inançları, mezhebi, kimliği ne olursa olsun her şeyden önce insan olarak bütün insanlığa hitap ediyoruz. Hangi bölgede, hangi coğrafyada olursa olsun insan hakları ihlal edilmişse biz oradayız. Eğer insanlık adına yapılması gereken bir şey varsa biz oradayız” ifadelerini kullandı.

“Pek Çok Uluslararası Organizasyonla İş Birliğimiz Var” 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikamızın pek çok uluslararası işçi örgütünün önemli bir paydaşı olduğunu belirten Arslan, “Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in üyesi olduğu ITUC ve ETUC, Sendikamızın üyesi olduğu PSI ve EPSU uluslararası işçi örgütleri başta olmak üzere pek çok uluslararası organizasyonlarla iş birliğimiz var. Afrika Federasyonu UATU ve ITUC Arap Sendikalar Konfederasyonu ATUC ile de HAK-İŞ’in yoğun ve sıkı bir iş birliği var. FNPEA ve yine ITUC üyesi UNTC ile ciddi iş birlikleri geliştirdik” dedi. 

“UNTC ile Daha İleri İş Birliğine Hazırız” 

Afrika’nın en büyük ülkeleri arasında yer alan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece olumlu yönde ilerlediğini belirten Arslan, “Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki sendikal hareketi Türkiye ve HAK-İŞ olarak önemsiyoruz. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin en büyük ve en önemli konfederasyonu UNTC ile daha ileri iş birliğini destekliyoruz ve buna hazırız. Sizlerin buraya gelmesinde ki katkılarından dolayı FNPEA'nın Genel Başkanı Ntımba Lulangu Antoıne’a teşekkür ediyorum” dedi. 

“Afrika Afrikalılarındır” 

Afrika’yı Afrikalıların olarak görüyoruz diyen Arslan, “Bizim Afrika’ya baktığımız yer emperyalist Batı’nın baktığı yerden çok farklı. Biz Afrika’nın kaynaklarını talan edenlerin, Afrikalı kardeşlerimizi ikinci sınıf vatandaş görenlerin karşısındayız. Afrika Afrikalılarındır. Onun için Afrikalı kardeşlerimizi ülkemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de Sendikalı Olan Kadınların En Çok Temsil Edildiği Yer HAK-İŞ.” 

HAK-İŞ’in 200 binden fazla kadın üyesi olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Arslan, “Türkiye'de sendikalı olan kadınların en çok temsil edildiği yer HAK-İŞ. Çalışan kadınların sorunları küçük farklarla dünyanın her yerinde aynı. Kadın olmak Türkiye’de de, Afrika’da da dünyada da zor. Hele ki çalışan kadın olmak, bulunduğunuz iş yerinde sendikacı kadın olmak büyük bedeller ödemek demektir. Sendikamızda ki kadın sendikacı arkadaşlarımız bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış, önemli hedeflere ulaşmış arkadaşlarımız. Biz sendikamızda kadınlar adına başardığımız hedefleri dünyadaki bütün kadınlarında başarmasını istiyoruz. Çünkü kadınlar yoksa insanlık yok. Kadınların çalışma hayatında daha güçlü yer alması, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kalkması, şiddet ve tacizin sıfıra indirilmesi, kadınların eşit ücretler elde etmesi, kadınların sendikaların içerisine daha etkin yer alması, sendikalı kadın liderler olarak sendikal harekette öncülük yapmaları için çaba sarf ediyoruz” dedi. 

Jinet: “İş Birliği Anlaşmalarımızı Geliştirmek ve Deneyimlerinizden Faydalanmak İstiyoruz” 

Demokratik Kongo Tüm Devlet Şehir ve Topluluk İşçileri Ulusal Federasyonu FNPEA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Bölge Sekreteri Mputu Mayoya Jinet ise yaptığı konuşmada, “İsrail’in Filistin katliamını kendi ülkemizde doğu Kongo halkının maruz kaldığı saldırıya benzetiyor ve yüksek sesle kınıyoruz. Sendikamız, işçileri güçlü bir sendikada bir araya getirmek, işçi sınıf bilincini geliştirmek, adil sosyal düzenin sağlanmasını amaçlamaktadır. HAK-İŞ ve Hizmet-İş ile sağlam iş birliği anlaşmaları yaptık. Bunların daha geliştirilmesini ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz. Bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayhan: “Kadınların Sendikal Hayatta Etkin Roller Almaları İçin Mücadele Ediyoruz” 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan ise konuşmasında, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş, kadınları çalışma hayatının en önemli aktörlerinden biri görmektedir. Sendikal hayatta kadın konusunu ‘eşit fırsatlar, eşit davranma şekli ve eşit katkı’ temelinde değerlendirmekteyiz. Kadınların sendikal hayatta etkin roller almaları için mücadele ediyoruz. Kadınların karar alma mekanizmalarında katılımını artırmak için Konfederasyonumuz öncülüğünde büyük bir çaba veriyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Temmuz 2024 15:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu