KARABÜK SEL OLDU FİLİSTİN İÇİN KIYAMA DURDU

03 Ağustos 2024 23:44, Haberler


KARABÜK SEL OLDU 

FİLİSTİN İÇİN KIYAMA DURDU 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından 3 Ağustos Küresel Eylem Günü kapsamında Karabük’te “Karabük Gazze İçin Ayakta” temasıyla Şehit İsmail Heniyye ve Filistin’in tüm şehitleri için destek yürüyüşü ve ardından Miting gerçekleştirildi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in koordinasyonunda gerçekleştirilen mitinge, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başta olmak üzere yoğun protokol ve yüreği Gazze ve Filistin halkı için atan binlerce  kişi katıldı. 

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Karabük Milletvekilleri,Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, HAKİŞ Karabük İl Başkanımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Filistin’e Destek Platformu üyesi STK’ların ve Siyasi Partilerin temsilcileri, üyelerimiz, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. 

Filistin sevdalısı on binlerce kişi, Karabük Yenişehir Camii önünde Filistin ve Türk Bayrakları ile toplandı. “Karabük’ten Gazze’ye Bin Selam”, “Gazze’ye Selam Direnişe Devam”, "Karabük Burada Gazze İçin Kıyamda", "Dur De Dur De İsrail'e Dur De” sloganları eşliğinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önüne yürüdü. 

Miting Filistin’li Usame tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Arslan: “İsmail Heniyye’nin Vasiyetine Sahip Çıkacağız” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, alanı dolduran binlerce Filistin sevdalısı Karabük halkına hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, 29 Temmuz tarihinde Filistin’e destek Platformu tarafından 3 Ağustos Küresel Eylem Günü’nde, tüm Türkiye’de Filistin sevdalılarını meydanlara çağırma kararı alındığını hatırlatarak, “Biz 29 Temmuz günü Filistin'e destek platformu olarak olağanüstü toplanmıştık. 3 Ağustos akşamı bütün dünya mazlumlarını bütün dünya insan hakları savunucularını meydanlara çağırma kararı aldık. Maalesef bir gün sonra İsmail Heniyye'yi kaybettik. O şehit oldu. İsmail Heniyye dünyanın en güçlü devletlerinden biri olduğunu, beş bin yıllık tarihini olduğunu iddia eden İran'da katledildi. Devlet başkanlığı sarayının yakınında katledildi. Bu bizi yaralıyor. Siyonizmin, emperyalizmin her türüne karşıyız. Ama İslam dünyasının içine düştüğü bu karanlıktan ne zaman çıkacağız” dedi.

"Osmanlı Devleti 4 Asır Boyunca Filistin’de Barış ve Kardeşliği İnşa Etti"

Filistin’in direnişin şanlı bir direniş olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Arslan Filistin’de 107 yıllık bir mücadelenin devam ettiğini kaydetti. Filistinlilerin kendi topraklarından kovulduğunu ifade eden Arslan, Osmanlı Devleti’nin 4 asır boyunca Filistin’i koruduğunu, barış ve kardeşliğin inşa edildiğini ancak Osmanlı Devletinden sonraki süreçte emperyalist güçlerin destekleriyle kurulan Siyonist İsrail devleti ile birlikte kan ve gözyaşının kutsal topraklara hakim olduğunu belirtti. 

İslam dünyasından yeterli desteğin gelmediğine dikkat çeken Arslan, ülkemizin Filistin konusundaki hassasiyetinin çok değerli olduğunu ifade etti. Arslan, masum insanlar ve çocukların Siyonist İsrail devleti tarafından katledildiğini, Filistin’de gerçekleştirilen katliama dur demenin zamanının gelip geçtiğini ifade etti. 

"Türkiye'nin Bütün Meydanlarına Karabük’ten Selam Olsun"

Dünyanın dört bir yanında aynı saatlerde milyonların sokaklara döküldüğünü ifade eden Arslan, “Bu insanlığın meselesi. Bu meydandan yeryüzünün bütün coğrafyalarında bu saatlerde derisinin rengi, inancı, kimliği farklı olan ama insanlık için meydanlara dökülmüş bütün bu insan hakları dostlarına selam olsun. Türkiye'nin bütün meydanlarına buradan selam olsun. İsmail Haniye için çok üzüldük. Onun vasiyetine sahip çıkmak için daha fazlasını yapacağız. O büyük şehidi rahmetle alıyoruz.” dedi. 

“Filistin ve Gazze’ye Sahip Çıkacağız” 

Filistin’e sahip çıkmak için HAK-İŞ Konfederasyonu ve Filistin’e Destek Platformu olarak yoğun çaba verildiğini kaydeden Arslan, “Filistin'e sahip çıkacağız. Gazze'ye sahip çıkacağız. Bakın Filistin'e destek platformunun mensupları olarak on aydır Türkiye'nin değişik bölgelerinde değişik etkinlikler yapıyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde inanın sadece bizim sesimiz çıkıyor. Filistin ve Gazze’ye yardımlar ulaştırmak için HAK-İŞ’in yardım kampanyalarını devam ettirdiğini hatırlatan Arslan, “Vatansızlığın ne demek olduğunu, vatanımızın işgal edilmesinin ne demek olduğunu her gün Filistin'de görüyoruz. Bu vatanda özgür bir şekilde yaşamanın ne büyük bir nimet olduğunu bir kez daha gördük. Onun için o kardeşlerimize daha fazla destek olacağız” dedi.

“Filistin Mücadelesi Konusunda Devletimize Daha Büyük Sorumluluklar Düşüyor” 

Filistin mücadelesi konusunda devletimize daha büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Genel Başkanımız Arslan, “Cumhurbaşkanımızı hükümetimizi, devletimizi, daha fazla müdahale etmeye çağırıyoruz. yapabilir miyiz? Yaparız. Bu toprakların çocukları neleri yapmadı? Kurtuluş Savaşı'nı, birinci dünya savaşını yaşamış dedelerimiz hangi zorluklara katlanmadı ki? Bunu da yaparız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha fazla yapabilecekleri var. Yapılması gerekenler var. Yapılanları küçümsemiyoruz. Bakınız ticaretin kesilmesi büyük bir darbedir bu Siyonistlere Daha fazlasını yapacağız.” dedi.

"Gazze Topraklarında Çiçeklerin Açtığı Günleri Rabbim Bize Bahşetsin"

Coşkulu kalabalığa seslenen Genel Başkanımız Arslan, “Gazanız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. İnşallah Aksa'da beraber namaz kılmayı Rabbimiz bize nasip etsin. Gazzeli kardeşlerimizle kucaklaşmayı onlarla zafer şarkıları söylemeyi bize nasip etsin. Gazze topraklarında çiçeklerin açtığı günleri Rabbim bize bahşetsin. Allah'a emanet olun” dedi. 

Filistin'e Destek Platformu adına Memur-Sen İl Temsilcisi Zeki Öz tarafından Basın Açıklaması metni okundu.

Karabük İl Müftü Yardımcısı Ayhan Yalçın tarafından okunan dua ile miting sona erdi.

"Karabük ve Ankara Başta Olmak Üzere 81 ilde Gazze için Meydanlardaydık"

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından 3 Ağustos Küresel Eylem Günü kapsamında Karabük ve Ankara başta olmak üzere 81 ilde meydanlardaydık. 

HAK-İŞ İl Başkanlarımız  koordinasyonunda gerçekleştirilen eylemlere tüm HAK-İŞ teşkilatı ve yüreği Gazze ve Filistinlilerle atan on binlerce kişi katıldı. 

Ankara’da gerçekleştirilen eylemlere HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere HAK-İŞ Ankara İl Başkanımız ve üyelerimiz yoğun katılım sağladı.

03 Ağustos 2024 23:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu