ARSLAN, İŞ YAŞAMINDA STRES VE ETKİLİ İLETİŞİM MODELLERİ EĞİTİM PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

06 Ağustos 2024 18:15, Haberler


ARSLAN, İŞ YAŞAMINDA STRES VE ETKİLİ İLETİŞİM MODELLERİ EĞİTİM PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Ağustos 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın ‘İş Yaşamında Stres ve Etkili İletişim Modelleri Eğitim Projesi’nin kapanış toplantısına katıldı.

Toplantıya Arslan’ın yanı sıra; Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız ve Mehmet Keskin, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin ve Hamdi Abdullah Koçoğlu, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı ve HAK EMEK-DER Genel Başkanı Remzi Karataş, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Eyüp Beyhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sendikalar ve İş Kolları Daire Başkanı Zekai Özçelik, İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan, Hizmet-İş Sendikamızın Şube Başkanları, Komite Başkanları ve uzmanlar katılım sağladı.

Sürdürülebilir projelere imza attıklarını belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Biz projeleri yapıp bitirmiyoruz. Projelerimizdeki çıktılarımızı ikinci bir proje için bir alt yapı olarak değerlendiriyoruz. Projemiz kapsamında yapılan anketler göstermiştir ki eğitim programımızın içeriği ve eğitimi veren hocalarımız büyük bir başarı elde etmiştir. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz” dedi. 

“Eğitim Programlarını Bütün Üyelerimizin Faydalanacağı Bir Modele Dönüştürmek İçin Çalışıyoruz”

Projemizin iki ana konusu olan stres ve etkili iletişim konusunda daha geniş çalışmalara ihtiyacımız var diyen Arslan, “İş yerinde stresin bir parçası olan taciz ve şiddeti en aza indirmek için HAK-İŞ ve Hizmet-İş’te sıfır tolerans belgesini imzaladık. Projemiz kapsamında 4 ilde yaptığımız eğitim programlarını bütün üyelerimizin faydalanacağı bir modele dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“İşçi Ceza Paraları, Projelerin Tüm Çalışanların Yararlanabileceği Bir Modele Dönüşümünde Kullanılabilir”

İşçi Ceza Paraları ile ilgili süreçte yanlış uygulamalar yapıldığını ifade eden Arslan, “İşçilerden disiplin hükümleri gereğince kesilen ve bir fonda toplanan ceza paraları, projelerin tüm çalışanların yararlanabileceği bir modele dönüşümünde kullanılabilir. Böylece işçilerden kesilen paraların tekrardan işçilere geri dönüşü sağlanabilir” dedi. 

“HAK-İŞ Akademi Birden Fazla Eğitim Modeli Üzerinde Çalışıyor”

HAK-İŞ Akademi’nin birden fazla eğitim modeli üzerinde çalıştığını belirten Arslan, “Temsil kabiliyeti yüksek, Konfederasyonumuzun ve bağlı sendikalarımızın tarihini ve milletimizin kültürünü bilen, bu bilgi birikimlerini sendikal hareketle bütünleştirecek bir eğitim modeli üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“HAK-İŞ ve Hizmet-İş Marka İşçi Örgütleridir”

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik, Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Eyüp Beyhan, “Stres yönetimi konusunda yapılan eğitimler bizler için çok değerli. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ yaptığı projelerle sıradan işçi örgütleri olmadığını, ‘Marka’ işçi konfederasyonu ve sendikası olduklarını göstermiştir. Bizler Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı olarak, sosyal taraflarımızla birlikte çalışmayı, çalışma hayatının sorunlarını birlikte çözmeyi çok önemli buluyoruz. Sosyal taraflarla sosyal diyalogun gelişiminde sendikalarımızın çok önemli görevler üstelendiklerini düşünüyoruz” dedi. 

Proje toplantısında, Hizmet-İş Sendikamızın Genel başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yerşilyurt, Proje Koordinatörü ve Kültür-Sanat Komite Başkanı Gülce Özyurt ve Proje Eğitmeni Besim Kavukçu’da birer konuşma gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Ağustos 2024 18:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu