HAK-İŞ’TEN GAZİANTEP’DE KİTLESEL BULUŞMAYA DAVET

09 Eylül 2024 15:56, Haberler


HAK-İŞ’TEN GAZİANTEP’DE KİTLESEL BULUŞMAYA DAVET

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 13 Eylül 2024 tarihinde Gaziantep’de “Haklarımız İçin Meydanlardayız” temasıyla gerçekleştireceğimiz miting öncesi, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, basın toplantısı gerçekleştirerek Gaziantep halkı ve basın mensuplarını mitingimize davet etti.

Değirmenci, “Vergi adaletsizliği, sendikal baskılar, işten çıkarmalar ve sürgünler, Kamu Çerçeve Protokolü'ne ek protokol zam talebi, kayıt dışı istihdam, kapsam dışında kalanlar için kadro talebi, örgütlenmenin önündeki engeller ve iş kazaları başta olmak üzere çalışma hayatının gündemindeki konulara ilişkin taleplerimizi dile getirmek üzere kitlesel mitinglerimizin üçüncüsünü Gaziantep’de gerçekleştireceğiz” dedi.

HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanlığımızda 9 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen basın toplantısına Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın İl ve Şube Başkanları ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, “HAK-İŞ yönetimi olarak, yüz binlerce çalışanın talep ve beklentilerini yüksek sesle dile getirmek için Türkiye’nin 3 büyük sanayi şehri olan Kayseri, Kocaeli ve Gaziantep’te farklı zamanlarda miting yapma kararı almıştık.  Mitinglerimizin ilkini, mal ve hizmet üretiminde emek ve alınterinin yoğun olduğu bölge olan, aynı zamanda doğup büyüdüğüm, sendikal yaşama adım attığım baba ocağım olan Kayseri’de 23 Ağustos’ta, ikinci mitingimizi ise sanayinin kalbinin attığı, Türkiye ekonomisinin çarklarının döndüğü Kocaeli’de 5 Eylül’de gerçekleştirdik. 13 Eylül Cuma günü yapacağımız Gaziantep mitingimizle birlikte, 22 günde üç büyük miting gerçekleştirerek, emekçilerin gücünü ortaya koymuş, haklı taleplerini en güçlü şekilde meydanlardan duyurmuş olacağız” dedi.

Gaziantep mitingimizin de büyük bir çoşku ile gerçekleştirileceğinin altını çizen Değirmenci, “Bölgesel kapasitesiyle, istihdam gücüyle, ihracat potansiyeliyle öne çıkan, emekçilerin alınteriyle çarkların döndüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesinin incisi, ülkemizin ise gözbebeği olan Gaziantep’te de mitingimizi büyük bir heyecan ve coşkuyla yapacağız. HAK-İŞ olarak bugüne kadar tüm platformlarda dillendirdiğimiz emekçilerinin sorunlarını bir kez de Gaziantep’ten haykıracağız.” dedi.

Mitingimizin emek camiası için büyük bir çağrı olacağını ifade eden Değirmenci, “Bu, ağır geçim koşulları karşısında zor günler geçiren işçi-emekçiye sahip çıkma çağrısıdır. Bu, hayat pahalılığı karşısında işçiye-emekçiye kol kanat germe çağrısıdır. Mitingimiz, haklının yanında olma çağrısıdır. Emekçinin yanında olma çağrısıdır. Bu çağrılarla birlikte, işçinin geçim sıkıntısını ülkemizin gündeminde tutacağız” dedi.

HAK-İŞ’in öncülüğünde kurulan HAK-EMEK-DER olarak da, geçim sıkıntısıyla mücadele eden milyonlarca emeklinin sessiz çığlığını, Kayseri ve Kocaeli’den sonra Gaziantep’ten de haykırılacağını vurgulayan Değirmenci, emeklilerinde sorunlarının da gündemde tutulacağını ifade etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Eylül 2024 15:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu