ARSLAN, BAHREYN AL-HURR ORTAK EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

06 Eylül 2024 17:59, Haberler


ARSLAN, BAHREYN AL-HURR ORTAK EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Eylül 2024 tarihinde, konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Bahreyn Özgür İşçi Sendikaları Federasyonu arasında düzenlenen ortak eğitim programına katıldı.

Eğitim programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, AL-HURR Genel Başkanı Yakup Yusuf ve AL-HURR federasyonuna bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel merkez çalışanlarımız katıldı.

“AL-HUR ile Güçlü İlişkilerimiz Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bahreyn Özgür İşçi Sendikaları Federasyonu ile HAK-İŞ arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen eğitim programının hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Bugün çok güçlü ilişkilerimizin olduğu iki konfederasyon arasında ortak bir eğitim programını burada beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

“Körfez Ülkelerinin Sendikal Yapılara İhtiyacı Var”

Özellikle körfez ülkelerinde bağımsız ve özgür bir sendikal yapının kurulamadığına dikkat çeken Arslan, “Hâlâ kefalet sistemiyle devam eden, çalışma hayatında sendikal yapıların olmadığı ülkeler var. Bahreyn’in sendikal yapıları bizi heyecanlandırıyor. Siz ne kadar kıymetli, ne kadar değerli işler yaptığınızı yeterince fark etmeyebilirsiniz ama biz biliyoruz. O bölgede, o anlayışla özgür bağımsız sendikacılığın kabul edilmesi, bunun hayata geçirilmesi çok kıymetli. Onun için sizleri kutluyorum” dedi.

“HAK-İŞ’te Olmaktan Büyük Memnuniyet Duyuyoruz”

AL-HUR Genel Başkanı Yakup Yusuf, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın misafirperverliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün Bahreyn’in en değerli incileri, sendikacıları ile birlikte HAK-İŞ’te olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Mahmut Arslan başkanımızın ilkelerine ne kadar bağlı olduğunu yakından biliyorum. Her yerde Türkiye’den bahsedilince başkanımızın kahramanca bu tutumundan takdirle bahsediyoruz” dedi.

“Mahmut Başkanımızın Filistin Konusunda Kesin Bir Tutumu Var”

HAK-İŞ’in uluslararası arenada özellikle Filistin konusunda yapmış olduğu faaliyetleri takdirle izlediklerini belirten Yusuf, “Mahmut Başkanımızın Filistin konusunda kesin bir tutumu var. Kim nerede mağdursa HAK-İŞ orada. Sudan’da meydana gelen olumsuz tablodan sonra ilk harekete geçen konfederasyon olarak orada da HAK-İŞ’i gördük. Bu çabalarından dolayı başkanımız Mahmut Arslan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve Genel Sekreterimiz Hamdi Abdullah Koçoğlu tarafından HAK-İŞ’in faaliyetleri ve Türk hukuk sisteminde çalışma hayatı, Bahreyn Özgür İşçi Sendikaları Federasyonu’na bağlı sendika başkanları tarafından faaliyet alanlarına ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Program, karşılıklı hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Eylül 2024 17:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu