SERT, FİLDİŞİ FESACI 7. KONGRESİNE KATILDI

29 Eylül 2024 12:16, Haberler


SERT, FİLDİŞİ FESACI 7. KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, 28-29 Eylül tarihlerinde Fildişi FESACI Konfederasyonun 7. Kongresi'ne HAKİŞ'i temsilen katıldı.

Kongrede Genel Başkan Yardımcımız Sert'e Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Ahmed Halfaya eşlik etti.

Kongreye katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, katılımcılara Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve üye sendikalarımızın başkan ve yöneticilerinin de kardeşlik selamlarını iletmekten mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile FESACI Konfederasyonu’nun kurmuş olduğu yakın ilişki hakkında değerlendirmelerde bulunan Sert,sendikal yaklaşımlar konusundaki ortaklık ve çalışma hayatının sorunlara karşı geliştirilen evrensel bakışın köklerinin daha eskiye dayandığını ifade etti.

HAK-İŞ’in tarihi, ulusal ve uluslararası çalışma hayatındaki öncü rolü hakkında açıklamalarda bulunan Sert, HAK-İŞ’in son dönemde özellikle emekçiler adına sahada ve meydanlarda büyük bir mücadele içerisinde olduğunu, bu çalışmalarıyla dünyada örnek sayılabilecek bir emek örgütü olduğunu ifade etti.

Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilen ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sert, işçi kesimini etkileyen süreçlerde HAKİŞ'in sahada ve meydanlarda büyük bir emek mücadelesi verdiğini belirtti.

Uluslararası gündem hakkında açıklamalarda bulunan Sert, bir asrı aşkın süredir Filistin de yaşanan zulme değinerek, HAKİŞ'in mazlum ve mağdur Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu, başlattığı yardım kampanyası ile de tüm gücünü seferber ettiğini vurguladı.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Kongre kapsamında UGTCI Genel Başkan Yardımcısı Adouwetchi Assemian ve yönetim kurulu ile de görüşme gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Eylül 2024 12:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu