DEĞİRMENCİ, CSA 4. KONGRESİNE KATILDI

28 Eylül 2024 18:53, Haberler


DEĞİRMENCİ, CSA 4. KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Senegal‘in başkenti Dakar‘da gerçekleştirilen CSA Konfederasyonun 4. Kongresine katıldı. 

Kongrede Genel Başkan Yardımcımız Değirmenci’ye Uluslararası İlişkiler birim amirimiz Merita Yıldız eşlik etti. 

Kongreye katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, katılımcılara Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve tüm üyelerimiz ile Türk halkının kardeşlik selamlarını iletmekten mutluluk ve onur duyduğunu belirtti.

Değirmenci, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve CSA Konfederasyonu arasında ikili iş birliği anlaşmasının yanı sıra ilişkilerinin de köklü bir tarihe dayandığını, karşılıklı egitim programlari gerçekleştirildiğini ifade etti.  

HAK-İŞ’in tarihi, ulusal ve uluslararası çalışma hayatındaki öncü rolü hakkında açıklamalarda bulunan Değirmenci, HAK-İŞ’in son dönemde özellikle emekçiler adına sahada ve meydanlarda büyük bir mücadele içerisinde olduğunu, bu çalışmalarıyla dünyada örnek sayılabilecek bir emek örgütü olduğunu ifade etti.

Değirmenci, HAK-İŞ’in Filistin davasına olan desteğine de dikkat çekerek, Konfederasyonumuzun kuruluşundan bugüne Filistin davasına sahip çıktığını, Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan soykırım ve vahşete karşı sesini her platformda yükseltip mazlum ve mağdurların yanında yer aldığını ifade etti. 

Değirmenci, HAK-İŞ’in Gazze için uluslararası bir yardım kampanyası da başlattığını hatırlatarak, “HAK-İŞ olarak, mazlum Filistin halkının acılarını hafifletmeye çalışmış, sessizlerin sesi olmuş, acil ateşkes çağrısında bulunmuş, insani koridorlar açmış ve Filistin halkının kendi topraklarındaki haklarının güvence altına alınması yönünde net tavır sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı tüm sendikalar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Eylül 2024 18:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu