TÜRKİYE YÜZYILINDA EMEKLİLİK PANELİMİZİN İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

02 Ekim 2024 14:38, Haberler


TÜRKİYE YÜZYILINDA EMEKLİLİK PANELİMİZİN İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Hak Emekliler Derneği ile ortaklaşa “Türkiye Yüzyılında Emeklilik II” panelini 2 Ekim 2024 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirdik. HAK-İŞ olarak, emeklilerin sorunlarını masaya yatırdık.

Panele HAK EMEK-DER Genel Başkanı Remzi Karataş başta olmak üzere, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uzmanlar, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

HAK EMEK-DER Genel Başkanı Remzi Karataş, gerçekleştirilen panelin önemine değinerek, “Derneğimizin geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği 1. Olağan Genel Kurulu’nun hemen ardından düzenlediğimiz bu akademik içerikli, yön verme, teklif sunma ve Türkiye’deki emekli ve emeklilik algısının çerçevesini çizme amaçlı ikinci panelimizi çok kıymetli buluyoruz. Emeği geçen herkese öncelikle teşekkürlerimizi sunmak istiyorum” dedi.

HAK EMEK-DER derneğinin kuruluş amacına vurgu yapan Karataş, toplumun büyük bir kısmını oluşturan emeklilerimizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılması ve sorunlarının çözümü amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade ederek, gerçekleştirilen panellerde ortaya konulan veriler ve bilimsel çalışmalar aracılığıyla yol gösterici faaliyetlerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Gazze’de ve Filistin’de Siyonist İsrail tarafından yaşanan soykırımın kabul edilemez olduğunu belirten Karataş, “HAK EMEK-DER olarak, katil İsrail’i ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, Türkiye Yüzyılında Emeklilik paneline ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırca, HAK-İŞ ve HAK EMEK-DER başta olmak üzere panelistler ve tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

“Emeklilerin Sorunları Masaya Yatırıldı”

“Türkiye Yüzyılında Emeklilik II” Panelinde; alanında deneyimli akademisyen ve sendikacılar çeşitli konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi. Panel kapsamında Türkiye Yüzyılında mevcut emeklilik sisteminde yaşanan sorunlar akademi, sendika ve bürokrasi bakış açısıyla çözüm odaklı bir şekilde ele alındı.

Türkiye Yüzyılında Emeklilik II Paneli birinci oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca Moderatörlüğünde “Sosyal Güvenlik Sisteminde Emeklilik Sistemlerinin Mevcut Durumu” konu başlığı ile gerçekleştirildi.

Panelin ilk oturumunda; Kırıkkale Üniversitesi’nden Dr. Cavit Demiral, “Dünyada ve Türkiye'de Emeklilik Uygulamaları”, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Orhan Ersun Civan, “Türk Sosyal Güvenlik Sisteminde Emeklilik Sistemi”, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, “HAK-İŞ Bakış Açısıyla Çalışma Hayatı ve Emeklilik” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, genç, kadın, engelli ve tüm dezavantajlı grupların çalışma hayatına kazandırılması için yeni politikalar ortaya koymanın önemine değinerek, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun tüm gruplar ve çalışma hayatındaki sorunlar adına derinlemesine çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Zengin panelde, Kadın İstihdamı, Bakım Ekonomisi, Doğum ve Askerlik Borçlanması, Kayıtdışı İstihdam, Ev İşçileri, Emekli Aylığının Hak Edilme Oranları, HAK-İŞ’in emeklilik ile ilgili görüş ve önerileri, Mevsimlik, Geçici ve Kampanya İşçilerin emeklilik sorunları gibi birçok konu hakkında görüş ve önerilerini sundu.

Türkiye Yüzyılında Emeklilik II paneli, Soru-Cevap oturumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ekim 2024 14:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu