ARSLAN, TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ 42’NCİ TOPLANTISINA KATILDI

10 Ekim 2024 17:54, Haberler


ARSLAN, TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ 42’NCİ TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Ekim 2024 tarihinde, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-AB KİK 42. Toplantısına katıldı.

Toplantıda AB üyesi ülkelere seyahatte vize temininde yaşanan sorunların yanında karayolu taşımacılığında var olan taşıma kotaları, ithal ve ihraç edilen malların teslimatındaki gecikmeler, maliyet artışları, karayolu taşıma kotaları konusunda yaşanan sorunlar dile getirildi.

Karma İstişare Komitesinin Türkiye tarafını oluşturan, işçi ve memur sendika konfederasyonları, işveren, esnaf, tarım, kadın kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin vize sorunu yaşadığı vurgulanarak, bu durumun sosyal ve iktisadi ilişkilerin gelişimini son derece olumsuz yönde etkilediği, bunun acilen çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi’nin (KİK) önümüzdeki dönem odaklanacağı konular başında göç, sosyal politikalar, girişimcilik, yapay zekâ, dijital yetkinlik ve tarım olacağı belirtilerek, Avrupa Birliği’nin 2013 yılındaki Hırvatistan’ın katılımdan bu yana genişlemediği, Türkiye’nin üyelik sürecinin halen devam ettiğinin altı çizildi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantıda, mevcut sorunların tespiti ve çözümü konusunda HAK-İŞ Konfederasyonumuzun görüş ve önerilerini paylaştı.

HAK-İŞ uzmanlarımızdan Nesibe Koyuncu tarafından, Türkiye-AB KİK 42. Toplantısında bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ekim 2024 17:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu