KAYABAŞI, ITUC İCRA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

11 Ekim 2024 13:41, Haberler


KAYABAŞI, ITUC İCRA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI


Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, Asya Pasifik Bölgesi'nin (ITUC -AP) İcra Komitesi toplantısı, 8-9 Ekim 2024 tarihinde Nepal'ın başkenti Katmandu'da gerçekleşti. Toplantıya Konfederasyonumuz HAK-İŞ'i temsilen Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı ve Dış İlişkiler birim amirimiz Merita Yıldız katıldı.

 

“HAK İŞ, Türkiye İşçi ve Emekçi Sınıfının En Büyük Temsilcilerinden Biridir”

 

Kayabaşı toplantıda yaptığı konuşmada, “HAK İŞ, Türkiye işçi ve emekçi sınıfının en büyük temsilcilerinden biridir. Bugünlerde hem küresel ekonomik krizin etkileri hem de ülkemizde yaşadığımız büyük deprem de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin devreye girmesiyle derinleşen bir ekonomik kriz ve enflasyon ortamıyla mücadele ediyoruz” dedi. HAK-İŞ ve üye sendikalarımızın bu konuda büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Kayabaşı, “Adil bir vergi sistemi, ücretlerin belirlenmesinde temel kriter olan Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında bir ücret artışı, asgari ücretin yükseltilmesi, sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılması, sendikal baskılara, işten çıkarmalara ve yıldırmalara son verilmesi taleplerini dile getirmek için büyük mitingler ve kitlesel işçi eylemleri düzenledik. Emeğin ve işçilerin bu mücadelesinin karşılık bulmasını ve işçi sınıfının istediği haklara bir an önce kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

 

“HAK-İŞ, Filistinli, Gazzeli Kardeşlerinin Yanında Olamaya Devem Edecektir”

 

HAK-İŞ’in tarihi boyunca Kudüs davasını, Filistin meselesini ve Filistinli işçileri her zaman öncelediğine dikkat çeken Kayabaşı, “Küresel toplum Filistinlilerin on yıllardır yaşadığı acıya, çileye ve haksızlığa duyarsız kalmaya devam etmekte, Filistin halkının o topraklardan tamamen silinmesine göz yummaktadır. HAK-İŞ, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme, gecikmiş İsrail işgalini sona erdirme ve kalıcı barışı tesis etme mücadelesinde Filistin halkının yanında ve İsrail'in karşısında yer almıştır. Bu anlamda Konfederasyonumuz HAK-İŞ, ulusal bir yardım kampanyası başlatmış, mazlum Filistin halkının acılarını hafifletmeye çalışmış, sessizlerin sesi olmuş, acil ateşkes çağrısında bulunmuş, insani yardım koridorları açmış ve Filistin halkının kendi topraklarındaki haklarının güvence altına alınmasından yana net bir tavır almıştır. HAK-İŞ Konfederasyonu ve bağlı tüm sendikalar olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ekim 2024 13:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu