ARSLAN, İSTANBUL’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

15 Ekim 2024 15:40, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Ekim 2024 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız tarafından düzenlenen İstanbul İlçe Belediyeleri Toplu Sözleşme Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ İl Başkanımız Mustafa İluk ve yönetim kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt ve işyeri sendika temsilcileri katıldı.

"Belediye Başkanlarımızla Süreci Sürdürmemiz Gerekiyor"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesinde hem sahada hem de masada başarılı olabilmek için dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek toplu iş sözleşmelerinin aşamalarına ilişkin bilgiler verdi. Arslan, "Birinci aşaması iş yerlerinde üyelerimiz, temsilcilerimiz ve yönetim kurulumuzun müzakere sürecini doğru ve hakkaniyetli bir şekilde yönetmesi. İkinci aşamasında ise toplu sözleşmelerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için belediye başkanlarımızla süreci sürdürmemiz gerekiyor. Kısaca hem sahada hem de masada bu müzakerelerin düzenli bir şekilde sonuç almaya yönelik hakkaniyeti, adaleti tesis edecek bir süreci yürütmemiz gerekiyor. Şu ana kadar İstanbul'da sahada istediğimiz istikamette grev oylaması yapılan beş ilçe belediyesinde gördük ki arkadaşlarımız bu çalışmalarımızın karşılığı olarak bize olumlu bir mesaj verdi" diye konuştu.

"Kimse ile Kavga Arzusu İçinde Değiliz"

"Biz işveren sendikaları dahil hiç kimseyle bir çatışmanın, kavganın ve uyuşmazlığın arzusu içinde değiliz" diyen Arslan, "Ancak bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok işveren sendikası benzer taktikler uygularlar. Bunlar da bizim için çok sürpriz değil. Sonunda belli bir yerde uzlaşma yakalanır. İşveren sendikalarının uzlaşmadan uzak tutumlarını onaylamıyoruz. Ama bunun esas karar vericilerinin belediye başkanları da olduğunu biliyoruz" dedi.

"Sendikal Hareketin En Kutsal Haklarından Biriside Grevdir"

İstanbul'da grev oylaması yapılan yerlerde büyük çoğunluğun greve 'evet' dediğini ifade eden Arslan, "Grev oylamaları sonucunda süreç yeni bir aşamaya taşındı. Sözleşmeleri masada imzalamak istiyoruz. Ancak sendikal hareketin en kutsal haklarından birisi de grevdir. Greve çıktık diye, kimse kimseyi suçlayamaz. Nasıl ki bir vatandaşın görevi oy kullanmaksa, oy kullanma hakkı onun baki bir hakkıysa, grev hakkı da işçilerin temel bir hakkıdır, anayasamızda özellikle grev ve lokavt hakları düzenlenmiş durumdadır. Biz toplu sözleşmeyi masada imzalayalım. Barış içerisinde imzalayalım ve herkesin memnun olduğu bir sistem olsun" dedi.

"Vergide Adalet İçin Meydanlardayız"

Vergide adaletli bir düzen olması adına HAK-İŞ Konfederasyonu olarak üç şehirde mitingler düzenlendiğini belirten Arslan, "Kocaeli'de, Kayseri'de ve Gaziantep'te büyük mitingler yaptık. Bu mitinglerle, enflasyon, vergi sistemi ve kayıt dışılığın çözümü için hükümete de çağrıda bulunduk. Hükümetin sorunları bir an evvel çözmesi gerekiyor. Taleplerimizin karşılık bulması için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün yetkilileri bilgilendiriyoruz. Bu sorunları çözmek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekilimiz Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ve HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız Mustafa İluk yaptıkları konuşma da toplu iş sözleşmesi süreçleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2024 15:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu