SERT “FİLİSTİN’İN GELECEĞİ KONFERANSI”NA KATILDI

15 Ekim 2024 19:47, Haberler


SERT “FİLİSTİN’İN GELECEĞİ KONFERANSI”NA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, 15 Ekim 2024 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Filistin’in Geleceği Konferansına” katıldı. Sert’e, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ve HAK-İŞ Kudüs Komite Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen Konferansa, birçok akademisyen, STK temsilcisi ve yabancı konuklar ile Üyelerimiz ve sendikalarımızın temsilcileri katıldı.

Erdoğan, "Zafer, inşallah Gazze ve Lübnan'da inananların olacaktır"

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil uluslararası örgütlerin İsrail'in şımarıklıkları karşısında nasıl büyük bir acze düştüklerini yine hep beraber yüzümüz kızararak takip ettik" dedi.

Filistin'in Geleceği Konferansı'nın Filistin davası için, Filistin halkının adil müreffeh ve barış dolu yarınları için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, davete icabet ederek Filistin halkıyla ve Gazzeli mazlumlarla sergiledikleri güçlü dayanışma dolayısıyla katılımcılara şükranlarını sundu.

Kalbi Kudüs için atan, Filistin davasına omuz veren, sahip çıkan, "Kudüs ilk kıblemizdir, kırmızı çizgimizdir." diyen, Gazzeli ve Filistinliler için duruşunu, tavrını, yüreğini cesaretle ortaya koyan dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahiplerini saygıyla selamladığını söyleyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Bu vesileyle geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den bu yana İsrail'in acımasızca katlettiği Filistinli, Lübnanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye'nin, Filistinli ve Lübnanlıların yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Zafer, inşallah Gazze ve Lübnan'da inananların olacaktır. Büyük acılar yaşansa da Allah'ın izniyle, bu süreç 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devletinin kurulmasıyla neticelenecektir. Hiç endişeniz olmasın bir gün gelecek, bu gözyaşı, bu acı son bulacak. Gazzeli anneler çocuklarının kefenini değil, inşallah çeyizini hazırlayacak. Batı Şeria'da, işgal edilmiş tüm Filistin topraklarında çocuklar özgürce koşacak, korkusuzca oynayacak, gökyüzüne baktıklarında savaş uçaklarını değil güneşi, ayı, parıldayan yıldızları görecek. Buna biz, tüm kalbimizle inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2024 19:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu