ARSLAN’DAN, VAN’DA EYLEMDEKİ İŞÇİLERE DESTEK

15 Ekim 2024 20:51, Haberler


ARSLAN’DAN, VAN’DA EYLEMDEKİ İŞÇİLERE DESTEK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ekim 2024 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde yaşanan işçi kıyımlarını protesto etmek için İpekyolu Belediyesi önünde kurulan direniş çadırında eylemde olan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Arslan, “Haksızlıkların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerinin hesabını sormak için buradayız” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a. HAK-İŞ Van İl Başkanımız Fatih Akdeniz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları İdris Ersoy, Celal Yıldız ve Mehmet Keskin, Genel Sekreter Av. Oğuz Aksoy, Hizmet-İş Sendikası Genel Disiplin ve Denetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Şube ve İl Başkanları ile yardımcıları, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın il başkanları, Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, işten atılan emekçiler ve aileleri katıldı.

"Eylemimizin 166’ncı Günü"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, Van Büyükşehir Belediyesi, VASKİ, İpekyolu, Tuşba, Gevaş ve Edremit belediyelerinden DEM Partili Belediyeler tarafından hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan emekçilere destek için geldiklerini hatırlatarak, “Hizmet-iş Sendikamızın 81 ildeki başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz, genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte eylemimizin 166. gününde yine sizlerle beraber mücadelemizi yükselterek, sizlere destek vermek için buradayız” dedi.

“Bunların Gücü Çalışanlara Yetiyor”

“Haklı mücadelemizin 166. gününde İpek Yolu Belediyesi'nin önünde yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerinin hesabını sormak için buradayız” diyen Arslan, “İşçi kıyımı yapan DEM Partili Belediye Başkanları bizi duyun. Van halkının helal oylarıyla seçildiniz. Ama seçildiğiniz andan itibaren emeğin, emekçinin hakkını gasp ettiniz. Hani siz barıştan yanaydınız, adalet diyordunuz, hukuk diyordunuz, kardeşlik diyordunuz. Ne yazık ki adaleti yok saydınız. Barış yerine kavgayı öne sürdünüz. İşten çıkarılan 800 arkadaşımızın hiçbirisi hukuki bir soruşturma geçirmediler. Bir gün haklarında disiplin hükümleri dahi uygulanmadı. Hiçbirisi işe gelmedi diye işlem yapılmadı. Sadece kendi zihniyetlerinden olmadığı için, kendi zihniyetlerine karşı olduğuna inandıkları için bu arkadaşlarımızı ipe sapa gelmez haksız gerekçelerle işten çıkardılar. Bunların gücü alın teri döken onurlu emekçilere yetiyor. Bunların gücü çalışanlara yetiyor” diye konuştu.

“Yazıklar Olsun Size”

İşten atılan üyelerimiz işlerine dönene kadar eylemlere devam edeceklerini ifade eden Arslan, “Direniş burada devam edecek. DEM’li belediyeler yasaların bize verdiği yetkiyi kullanarak yaklaşık 6 bin üyemiz adına imzaladığımız sözleşmeleri iptal etmek için bile dava açtılar. Bunlar alın teri ve emeğinden başka sermayesi olmayan, bu şehre 24 saat hizmet eden binlerce kardeşimizin ekmeğine el uzattılar. Yazıklar olsun size! Biz hukuktan yana, halktan yana ve adaletten yana hep taraf olduk. Burada da tarafız. Bu taraftarlığımız mahkemeler tarafından da kabul edildi. 21 arkadaşımızın işe iade kararları verildi ancak bunlar mahkemeleri tanımıyorlar. Bu hukuksuzluğu yapanlar, bu adaletsizliği yapanlar, bu işçilerin ekmeğiyle oynayanlara hesap sormak zorundayız” dedi.

“Emekçinin Hakkını Gasp Ettiler”

“Van halkı bunların nasıl iki yüzlü politika güttüğünü bu seçimlerden sonra gördü” diyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bu mücadelemizde bizimle bugüne kadar yol yürüdünüz. Seçim öncesi her şeyi vaat ettiler, işçilerin haklarına saygı göstereceklerini hiçbir işçiyi çıkarmayacaklarını haklarını fazlasıyla vereceklerini söylediler. Bugün İpekyolu Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımız geriye dönük farklarını, ikramiyelerini, mesailerini ne yazık ki alamadılar, bunları da vermiyorlar. Bir tehditle, baskıyla işçilerin, analarının ak sütü gibi helal haklarını gasp ettiler” diye konuştu.

“Uluslararası Sendikal Hareketi Eylem Çadırımıza Getireceğiz”

HAK-İŞ’in ne siyasi bir parti ne de siyasi bir aktör olmadığını dile getiren Arslan, “Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Emek hareketinin bir parçasıyız. Uluslararası Sendikal hareketinin en etkin ve en güçlü tarafıyız. HAK-İŞ olarak Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyoruz, ayrıca Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nun icra kurulu ve yönetim kurulu üyesiyiz. Bu mücadelemizi sadece ülkemizde değil, Uluslararası Sendikal Hareketin üyelerini buraya getirerek dünyaya duyuracağız” dedi.

“Bu Meşaleyi Söndürmeyeceğiz”

“HAK-İŞ/Hizmet-İş olarak haktan, adaletten, hukuktan ayrılmadan mücadele edeceklerini belirten Arslan, “Ama bunların yaptığı yanlışların, ihanetlerin, zulümlerin asla peşini bırakmayacağız. Türkiye'de hak, hukuk, adalet diyen herkese bu meydandan sesleniyoruz. Başta Diyarbakır'da olmak üzere işini aşını kaybetmiş DEM’li belediyelerin zulmüne uğramış haksız yere işten çıkarılmış kardeşlerimize buradan selamlar gönderiyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar, arkadaşlarımız işyerlerine dönene kadar, hukuk galip gelene kadar ve adaletsizlikler ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecek. Bizler HAK-İŞ olarak burada, yeni arkadaşlarımızla, yeni gruplarla, yeni misafirlerle sizi yalnız bırakmayacağız. Van'dan ateşlediğiniz bu meşaleyi söndürmeyeceğiz. Sizinle beraber sonuna kadar yürüyeceğiz” diye konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2024 20:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu