HAK-İŞ 1 MAYIS BASIN TOPLANTISI

29 Nisan 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ 1 MAYIS BASIN TOPLANTISI

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, A. Cengiz Gül, Mustafa Toruntay, Mehmet Şahin ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile sendika başkanı ve yöneticileri, HAK-İŞ 1 Mayıs Komitesi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Genel Başkan Arslan 1 Mayıs’ın bütün illerde, bütün meydanlarda kutlanabileceğini belirterek şunları ifade etti: “Üç aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HAK-İŞ ortak kutlama için altı konfederasyona yazı yazmıştık. Memursen mazeret bildirdi, Kamu-Sen iştirak etti, ancak diğer konfederasyonlar maalesef katılmadı. Ancak biz müşterek kutlamanın önemine binaen TÜRK-İŞ’in çağrısına icabet ederek biraraya geldik. 6 Konfederasyonla ortak kutlama konusu 3 ayrı toplantıda tartışıldı." dedi.

Arslan 1 Mayıs’ın Taksim Meydanında kutlanması için diğer konfederasyonlarla birlikte çalışmaları sürdürdüklerini bildirerek, bu konuda cevap beklendiğini ifade etti. HAK-İŞ’in Taksim’de de, Karabük’te de, Türkiye’nin 81 ilinde de meydanlarda yer alacağını söyleyen Genel Başkan Arslan, “Başat sorunları paylaşacağız, meydanlarda emekçilerin dertlerini dile getireceğiz. Bunları barış türküleri söyleyerek, sorunların algılanmasına zarar vermeden dile getireceğiz. Bütün alanlar emekçilerindir. 127 yıllık 1 Mayıs’a haksızlık etmemeliyiz. 1 Mayıs’ı layıkıyla kutlamalıyız. Bunu başarırsak sorunların çözümünde kilometre taşı olacaktır. HAK-İŞ olarak Karabük’te kitlesel bir kutlama yapacağız. Buraya bütün işçi kardeşlerimizi, sivil toplum örgütlerini davet ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının sorularına cevap veren Genel Başkan Arslan: “Taksim’in kapatılması için somut bir veri yok. Fiziki şartların elverdiği ölçüde Taksim Anıtına çelenk, Kazancı Yokuşuna karanfil ve bildiri okunması tavrı gerçekleşecek. Her halükârda olabildiğince ve alabildiğince Taksim’de olacağız. Sağduyunun galip geleceğine inanıyorum” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu