ARSLAN: GREVDEKİ İSDEMİR VE MMK İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

22 Temmuz 2013 14:00, Haberler


ARSLAN: GREVDEKİ İSDEMİR VE MMK İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ


Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gül ile birlikte, grevdeki İsdemir ve MMK işçilerini ziyaret etti ve grevdeki işçileri hitap etti.


İlk ziyareti İsdemir’de grevde olan işçileri ziyaretle başlayan Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile birlikte alana gelişlerini işçiler alkış ve coşkuyla karşılandılar. Çelik-iş Sendikası Genel Başkan Gül, "Bu grevi 89 grevinin arkadaşları, kardeşleri ve çocukları olarak görüyoruz. Bu grev kararını Hak-İş Konfederasyonu ile birlikte aldık. Arkamızda Hak-İş var başarılı olacağız. Bizler her gün buradayız" dedi.


“Bizler İsdemir’in Rakibi Değil Sahibiyiz”


'Bu Grev Türk İşçi Hareketinin Geleceğini Belirleyecek Bir Grevdir'


Konfederasyonumuz Genel Başkanı Arslan; Hak-İş Konfederasyonu ve 16 sendikasının bu grevin arkasında ve işçilerin yanında olduğunu belirterek, "Grevin ne anlama geldiğini belki siz bulunduğunuz yerden fark edemezsiniz. Bu grevi yurt dışındaki üst kuruluşlarımıza bildirdiğimizde bize anında döndüler ve 'Bu grev Türk işçi hareketinin geleceğini belirleyecek bir grevdir' dediler. 2013 yılında bazı büyük grevler olmuş ancak ne yazık ki başarısız olmuştur. Bu nedenle sizlerin başarılı olmanız gerekir. Bizler bu bacaların rakibi değiliz. İsdemir'in ve onun yöneticilerinin rakibi ve hasmı değiliz. Buranın sahibiyiz. Bir kısım fırsatçıya fırsat vermeyip buraya sahip çıkacağız. Zor günlerde sizler fedakarlık yaptınız, fedakarlık yapma sırası şimdi İsdemir'de ve İsdemir'i yönetenlerdedir. Hak arama mücadeleniz OYAK yönetimi tarafından doğru analiz edilmeli. Hiçbir uçak havada kalmaz ya düşer ya da salimen yere iner. Bu grevin bitmesi için gayret içindeyiz. Adalet Bakanı ile konuşmalarımız var. Sayın bakanın da sizlere selamı var" diye konuştu.


İŞVEREN GREVİN BİTMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERMELİ


Arslan, işçilerin hak mücadelesine destek olan İskenderun, Hatay kamuoyuna tüm siyasilere, bölgenin bütün belediye başkanlarına, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve medyaya teşekkür ettiklerini söyledi. Gösterilen desteğin işçinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çeken Arslan, "İşverene şu çağrıyı yapıyorum. Grev kırıcılığı yapmak, işçiler arasına nifak sokmak yerine bu grevin bitmesi için çaba sarf edin. Yanlış işlerle uğraşıp, boşa kürek çekmeyin" çağrısında bulundu.


Konfederasyonumuz genel başkanı Arslan'ın sözleri sık sık "Hak-İşliyiz güçlüyüz kazanacağız ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla kesilirken, alandaki işçilere seslenen Arslan, "Greve devam etmeye var mısınız?" sorusuna hep bir ağızdan gür bir sesle "Varız" dediler. İşçilere başarı dileyen Arslan, alkış ve sloganlar arasında İsdemir işçisine veda ederek sendika anı defterini imzaladı ve grevdeki işçilere bir kere daha başarı temenni etti.



HAK-İŞ hiçbir grevi amacı dışında kullanmamıştır.


Genel Başkan Arslan; “Bugüne kadar HAK-İŞ’in yaptığı hiçbir grev amacı dışında kullanılmamıştır. Bizim amacımız ekmeğimizdir.” Dedi


ARSLAN; MMK GREV ÇADIRINDA


Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız daha sonra MMK A.Ş önündeki grev çadırındaki işçileri ziyaret etti. Çelik-İş sendikası Genel Başkanı Gül, MMK işçilerine "Yetki sürecinde Çalışma Bakanlığı'nda bize Genel Başkanımız Arslan'ın büyük katkıları oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Buradaki grev kararını da Hak-İş'le birlikte aldık. Bugün genel başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekterimiz Dr. Osman Yıldız sizlere destek olmak üzere buraya geldiler" dedi.

“İnsanca Yaşayacak Bir Ücret İstiyoruz”


Alkışlar arasında mikrofonu alan Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bugünkü MMK genel müdürünün basına yansıyan demecini İsdemir Genel müdürünün de okumasını dilerim. MMK ve İsdemir grevinin anlamı ve manası farklıdır. Bizim amacımız MMK'yı zarar ettirmek ya da kapattırmak değildir. Bizim amacımız var olan kilitleri ve engelleri aşmaktır. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Buradan Rusya'ya da bir mesaj gönderiyorum. Bizim mesajımız buradaki Rus genel müdür tarafından alındı ve anlaşıldı. MMK'nın güçlenmesini ve başarılı olmasını istiyoruz. Bu mesajımızı alırlarsa coşkuyla başlattığımız grevi yine coşkuyla bitiririz. Mücadeleniz aydınlık, yolunuz açık olsun" dedi.


Grevdeki İSDEMİR ve MMK İşçilerini ziyaretten sonra Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr.Osman Yıldız Hatay Valisi ve İskenderun Belediye Başkanını ziyaret etti.

 

ARSLAN, HATAY VALİSİ ve İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ..


Genel Başkan Arslan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Genel Sekreterimiz Osman Yıldız ve Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim de ziyarete katıldı. Arslan kabulünden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür etti. Reyhanlı olayı, Gezi Parkıyla bağlantılı olaylar ve Çökek Yaylasında meydana gelen sel ve göçük olaylarından olayı üzüntü duyduklarını ifade ederek Lekesiz’e baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise ziyarette yaşanan üzücü olayların birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağına inanıyorum, sendikaların hem Hatay’daki hemde ülkemizdeki çalışma hayatına pozitif katkılarda bulunduğunu ifade etti.


Belediye Başkanını ziyarete Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı A.Cengiz Gül, Genel Sekreterimiz Dr.Osman Yıldız, Çelik İş Mali Sekreteri Bayram Altun, Adana Hizmet İş Sendikası Bölge Başkanı Abdurrahman Yücel, Osmaniye Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Kadir Çenet, İskenderun Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Yetim, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eski İSDEMİR Çalışanı ve Sendikacı Belediye Meclis Üyesi Hayati Çepni katıldı.


İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf Hamit Civelek’in makamındaki ziyarette de Arslan, “Belediye Başkanının işçiye desteğinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, bu desteğin sürmesini istiyoruz, katkınıza ihtiyacımız var.” dedi. Civelek de ziyarette “Grevin bir an önce uzlaşmayla sonuçlanmasına vurgu yaparak emekçilerin emeklerinin karşılığını alarak işlerinin başlarına geçmesini, üretimin kesintisiz sürmesini istiyoruz.” dedi.


 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Temmuz 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu