KOCAELİ'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ COŞKUSU

29 Kasım 2013 14:00, Haberler


KOCAELİ'DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ COŞKUSU

 

Sendikamız HİZMET-İŞ ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında yeni dönem toplu iş sözleşmesi düzenlenen bir törenle imzalandı.

 

Sendikamız HİZMET-İŞ ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında, yaklaşık 2 bin 100 işçiyi kapsayan 3 yıl süreli yeni dönem toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da katılımıyla düzenlenen bir törenle imzalandı. Üç yıl süreliğine imzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin ücretlerine birinci yıl % 10, ikinci yıl % 9, üçüncü yıl için enflasyon +1 puan oranında zam yapılması karara bağlandı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan 2 bin 100 üyemizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Sendikamız Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Genel Mali Sekreterimiz Fahrettin Kütükçü, Kocaeli Şube Başkanımız İdris Ersoy, İstanbul 5 Nolu Şube Başkanımız Mustafa Şişman, Marmara Bölge Başkanımız Mustafa Taştekin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU yöneticileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

 

28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 16:00'da Kocaeli - Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imza töreninde bir konuşma yapan Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’deki en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini imzaladıklarını belirtti.

 

KAMUDAKİ TAŞERON İŞÇİ SAYISI 1 MİLYONA YAKIN

 

Konuşmasında taşeron işçilerin durumunu değerlendiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, kamuda çalışan taşeron işçi sayısının 1 milyona yakın olduğunu; fakat bu sayının ancak 250 bininin kadrolu olduğuna dikkat çekerek, bu sorunu çözmek amacıyla bir çalışma yaptıklarını ifade etti.  Arslan, “Başta ihale yasası olmak üzere bazı yasalarda değişiklikler yapılarak, taşeron firmalarda çalışanlara hem sendikal haklarının hem de toplu sözleşme haklarını güvence altına alacak bir modeli Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz” dedi.

Konuşmalarında Kıdem Tazminatı konusuna da değinen Arslan,  özel sektörde çalışanların çok büyük bir kısmının kıdem tazminatından faydalanamadığını dile getirerek, “Eğer, HAK-İŞ’in 1976 yılında ortaya koyduğu kıdem tazminatı fonu talebi bugün mevzuatta olsaydı, bu çalışanların hepsi kıdem tazminatı alırlardı” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, imzalanan sözleşmenin herkesi mutlu ettiğini belirterek, “Bizim medeniyetimizde hak verilir, hak verilmezse o zaman kavga çıkar” dedi. Karaosmanoğlu, bu anlayış ile birçok tabuyu ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, birçok hak kazandıklarını ve çalıştırdıkları insanların da hakkını verebildiklerini belirtti.

 

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi metni, Sendikamız ve üyelerimiz adına Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile işveren sıfatıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sendikamız şube başkanları ve işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti.

 

Üç yıl süreliğine imzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin ücretlerine birinci yıl % 10, ikinci yıl % 9, üçüncü yıl için enflasyon +1 puan oranında zam yapılması karara bağlandı.

 

FENİŞ İŞÇİLERİNE YARDIM DAĞITIM TÖRENİ


Genel Başkanımız Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki  TİS imza töreninden önce, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, fabrikayı kapatan işverenden kıdem tazminatları ile ücretlerini alamadıkları için işyerinde 84 gündür eylem yapan Çelik-İş Sendikası'na üye FENİŞ çalışanlarına yardım dağıtım törenine katıldı. FENİŞ çalışanları ile ilgili yardım kampanyamızın dağıtım töreni Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın katılımıyla 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 13.00'de gerçekleştirildi.


Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından Çelik-İş Sendikası ile birlikte gerçekleştirilen kampanyaya Sendikamız HİZMET-İŞ yöneticileri, çalışanları ve üyeleri de destek verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu