HAK-İŞ’TEN FENİŞ ALÜMİNYUM İŞÇİLERİNE DESTEK

29 Kasım 2013 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN FENİŞ ALÜMİNYUM İŞÇİLERİNE DESTEK

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, fabrikayı kapatan işverenden kıdem tazminatları ile ücretlerini alamadıkları için işyerinde 85 gündür eylem yapan Çelik-İş Sendikası'na üye FENİŞ çalışanlarına yardım dağıtım törenine katıldı. Arslan, 28 Kasım 2013 tarihinde düzenlenen törenle toplanan yardımı Çelik-İş Şube Başkanı Şerafettin Koç'a teslim etti.

 

FENİŞ işçilerine yardım dağıtım törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan; Genel Başkan Yardımcımız ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Çelik-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Şahin, Hizmet-İş Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy,  Hizmet-İş  İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman, Çelik-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cemil Sarısoy ve şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerden oluşan kalabalık bir davetli katıldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, törende yaptığı konuşmada, FENİŞ direnişinin haksızlığa uğramış insanların bir direnişi olduğunu, haklı ve meşru bir mücadele olduğunu söyledi. Bu direnişin tüm ülkede duyulduğunu ve sempati ile karşılandığını, kamuoyu nezdinde destek bulduğunu ifade eden Arslan, bu direniş sayesinde, kıdem tazminatı meselesinin bir sorun olduğunun tescillendiği ve fon tartışmalarında HAK-İŞ Konfederasyonunun duruşunun haklılığının bir kez daha görüldüğünü söyledi.

 

Arslan, FENİŞ işçilerinin gösterdiği kararlılık ve direncin tüm kamuoyunu etkilediği gibi Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ve bağlı sendikalarımızı da etkilediğini ve bu nedenle HAK-İŞ tarihinde ilk defa bir işyeri çalışanlarının direnişi için kampanya yapıldığını ve gelecek için yol gösterici olduğunu söyledi. Arslan, haklı ve meşru direnişe destek olmak ve çalışanların hakkını almak için bakanlık düzeyinde görüşmeler yapıldığını ve Üçlü Danışma kurulunda da FENİŞ işçilerinin durumunun konuşulduğunu söyledi. Arslan, önümüzdeki dönemde yapılacak olan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında “İşsizlik Sigortası Ücret Garanti Fonu”ndan FENİŞ işçilerine 3 maaş ödenmesi konusunda görüşmeler yapılacağını belirterek,  “Çözüm bulunabileceğini umuyorum” dedi. Arslan, FENİŞ işçilerinin haklı ve meşru mücadelesinin sonuç alınıncaya kadar süreceğini ve konfederasyonun bu direnişi destekleyeceğini ifade etti ve işçilerden de bu birlik ve beraberliklerini sürdürmelerini istedi. 

 

Törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da emeğin kutsal olduğunu, emeğin karşılığı olan ücret ve tazminatın hemen ödenmesi gerektiğini belirterek, bu durumların yaşanmaması için önlemler alınması ve çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. Karaosmanoğlu, hükümet ve bakanlık nezdinde girişimde bulunarak sorunun bir an önce çözülmesi için katkı sunacağını ifade etti.

 

Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Şerafettin Koç, FENİŞ direnişinin 85 gündür sürdüğüne dikkat çekerek, bu süreçte yaşananlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ bünyesinde yapılan bu dayanışmanın kendilerini moral ve motivasyon açısından güçlendirdiğini söyleyen Koç, bu desteği her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti.

 

İşyeri sendika baş temsilcisi Necmettin Demirel direnişe destek için gelen konfederasyonumuza ve sendikalarımıza teşekkür etti.

FENİŞ işçileri törende birlik, beraberlik ve dayanışmanın haklı ve meşru mücadele için ne kadar önemli olduğunu, konfederasyonun bu dayanışma ile kendilerini maddi ve manevi olarak güçlendirdiğini ifade ettiler, Konfederasyondan ve sendikamızdan beklentilerini dile getirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu