HAK-İŞ 81 İL TEMSİLCİSİNİ ANKARA’DA TOPLADI

21 Nisan 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ 81 İL TEMSİLCİSİNİ ANKARA’DA TOPLADI

TOPLU İŞ İLİŞKİLERİ YASA TASARISINI MASAYA YATIRDI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu 81 İl Temsilcisini 21-22 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da toplayarak, Kayseri başta olmak üzere 81 ilde gerçekleştirilmesi planlanan 1 Mayıs hazırlıklarını ve 1 Mayıs’ın daha etkin kutlanması konusu başta olmak üzere, çalışma hayatındaki gelişmeler, E-Devlet Üzerinden Sendikal Üyelik, Suriye Halkı ve Mülteciler İçin sana İhtiyacım Var Kampanyası, Taşeronlaşma, Mevsimlik İşçilik ve Sendikal Örgütlenme Kampanyası, HAK-İŞ Örgütlenme Çalışmaları ve Yeni Dönem Politikalar gibi çalışma hayatını yakından ilgilendiren konuları mercek altına aldı. HAK-İŞ İl Temsilcileri İİMEK Üyeleri Kurumsal Gelişim Eğitim Programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Dr. Mehmet Selim Bağlı ile HAK-İŞ Yönetim Kurulu, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri katıldı.

Arslan: “1 Mayıs’ta Kayseri’deyiz”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye'nin gerginliklerden uzak, 1 Mayıs'ın ruhuna uygun, çalışanların seslerinin yüksek sesle konuşulduğu, taleplerimizin, itirazlarımızın yüksek sesle duyurulduğu ama aynı zamanda bunu bir şölen havasına dönüştüreceğimiz 1 Mayıs uygulamalarının yenisini bu yıl Kayseri'de yapacağız” ifadesini kullandı.

 

HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ın bu sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir platform olmasından yana olduğunu belirterek, “HAK-İŞ, 1 Mayıslarda verilecek mesajların içeriği ve gücünün önemine inanmaktadır” dedi. Arslan,  1 Mayıs kutlamalarının “Daha Yaygın, Daha Güçlü, Daha Fazla Sendikal Örgütlenme” sloganıyla Kayseri’de gerçekleştirileceğini anımsatarak, “HAK-İŞ olarak, sanayinin yükseldiği merkezi illerimizden biri olan Kayseri’de emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Kayseri’de gerçekleştireceğimiz kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra, 81 ilde HAK-İŞ İl Temsilcilerinin koordinasyonunda üye sendikalarımızın şube yöneticileri ve işçilerin katılımıyla kutlama programları gerçekleştirileceğini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs’ın, birliğin; beraberliğin, dayanışmanın günü olması gerektiğine inanıyoruz. Kayseri başta olmak üzere tüm yurtta 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız”

 

Arslan, HAK-İŞ’in mülki idarenin izin vermesi durumunda 1 Mayıs'ta beş yüz kişiyle Taksim'de sembolik kutlama yapacağını, kitlesel olarak da Kayseri'de ve Türkiye genelinde kutlamalar gerçekleştireceklerini  söyledi.

 

1 Mayıs'ın ruhuna uygun alarak kutlanması gerektiğine dikkati çeken Arslan, "Görevimiz 1 Mayıs'ları gerginlik günü yaparak, kendi ideolojik beklentilerine malzeme yapmak isteyenlerin değirmenine su taşımak değil. Bizim görevimiz Türkiye'nin yeterince sorun stokları var, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin zenginliğine dönüştürecek adımlar atmaktır. 1 Mayıs'ı birlik mücadele ve dayanışma günü olarak kutlayacağız”

Suriye Kampanyası

 

HAK-İŞ üyelerinin Suriye'deki yaşananlara duyarsız kalmamasını, yaptıkları kampanyalara destek olmalarını isteyen Arslan, Mısırdaki darbecilerin idam kararlarına karşı verilen kampanyalara destek verenlere teşekkür etti.

 

Türkiye'nin gündeminde siyasal olarak son 6 ay içinde yaşananlara değinen Arslan, Konfederasyonlarının Türkiye'nin siyasal gündemiyle ilgili her zaman durması gereken yerde olduğunu belirterek, “Sizin başınızı öne eğdirecek bir tutum ve davranış içerisinde asla olmadık” dedi.

Bu dönemde yürütülen çalışmalar nedeniyle saldırıların hedefi haline geldiklerini ifade eden Arslan, “Tapelere düştük. Özel yaptığımız telefon konuşmaları ahlaksızca, hayasızca maalesef kamuoyuyla paylaşıldı. Özel toplantılarımız maalesef çeşitli yöntemler kullanılarak dinlendi, bunlar şantaj olarak bize karşı kullanıldı. Bunlara rağmen bizim ısrarla, inatla bir cephede tutma, bir cepheye karşı tetikçilik yapma konusunda baskılara ve tehditlere maruz kaldık. Bunların hepsine karşı HAK-İŞ, çizgisinden sapmadı” diye konuştu.

 

Arslan, Türkiye'nin ciddi bir darbe sürecini atlattığını, yerel seçimlerde HAK-İŞ'in ve HAK-İŞ'e bağlı sendikaların temsilcilerinin soğukkanlı ve sağduyulu duruşunu bundan sonra da sürdüreceğini söyledi.

 

Arslan KİK Heyetinin temasları hakkında da bilgi verdi. Arslan, CHP'yi, MHP'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı  ziyaret ettiklerini, bugün de BDP'yi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edeceklerini söyledi.

 

Çalışma hayatının gündemini, önemli konularını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasilerle de paylaştıklarını belirten Arslan, özellikle taşeronlaşma konusunda gelinen süreci Başbakan Erdoğan'a ifade ettiklerini, haziran ayından önce yasanın yürürlüğe sokulması konusunda talepte bulunduklarını kaydetti.

 

Uslu: "Yenikapı 1 Mayıs kutlamaları için en güvenli yer"

 

Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, son yıllarda, milli egemenlik kavramının önemini daha yakından hissettiklerini, egemenliğin demokrasi anlamına geldiğini belirterek, "Egemenlik bizim açımızdan asla ıskalanmaması gereken sembolik anlamın ötesinde pratikte de uygulanması gereken bir kavramdır” dedi.

 

1 Mayıs'ın coşku içinde kutlanmasının önüne geçilmeye çalışıldığını ifade eden Uslu, Yenikapı'nın 1 Mayıs kutlamaları için en güvenli yer olduğunu,Taksim'de gayri insani yollarla miting yapıldığını söyledi. Uslu, insana değer verdiklerini, dolayısıyla insani koşullarda miting yapılmasını istediklerini kaydetti.

Hak-İş İl Temsilcileri ve İİMEK Üyeleri toplantısı protokol konuşmalarının ardından çalıştaylarla devam etti.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ÇALIŞTAY I:  HAK-İŞ Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim konulu oturumda İŞKUR İstihdam Hizmetleri Daire Başkanı Abdullah Taşaltın  İŞKUR Faaliyetlerinde Yaşanan Gelişmeler, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç. Sosyal Güvenlik Alanındaki Gelişmeler konularında değerlendirmelerde bulundular.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ÇALIŞTAY II: HAK-İŞ Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim konulu oturumda HAK-İŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi Başkanı Sabahattin Korkmaz İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatındaki Gelişmeler, ÇSGB, Çalışma Genel Müdürlüğü Sendika Üyeliği ve İşkolları Daire Başkanı Hicret Bozoklu  Sendikal Üyelik, HAK-İŞ Hukuk Müşavirleri Av. Hüseyin Öz, Av. Muharrem Özkaya, Av. Semih Temiz  değerlendirmelerde bulundular.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay’ın Moderatörlüğünü yaptığı ÇALIŞTAY III: HAK-İŞ Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim oturumu gerçekleştirildi. HAK-İŞ Örgütlenme Çalışmaları ve Yeni Dönem Politikalar hakkında HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız değerlendirmelerde bulundu.

 

Toplantının ikinci gününde HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in moderatörlüğünde ÇALIŞTAY IV: HAK-İŞ Yerelden Merkeze Kurumsal Gelişim oturumu gerçekleştirildi. Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü HAK-İŞ Kutlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.  HAK-İŞ ve Kadın Çalışmaları - HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ Projeler Koordinatörü Şahin Serim HAK-İŞ MEYEB ve Proje Çalışmaları, İletişim Danışmanı Ayşe Keşir, Sosyal Medya ve Etkin Sendikal İletişim  konusunda değerlendirmelerde bulundu.  NLP Uzmanı Dr.Meltem Tercan Özyurt Etkili İletişim Teknikleri konulu eğitim verdi. Eğitimden sonra HAK-İŞ Akıllı okul kampanyası kapsamında kura çekilerek 2 İl Temsilcisine Tablet hediye edildi. Toplantı sonuç bildirisinin okunması ve sertifika dağıtımı ile son buldu.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu