SUDAN HEYETİ HAK-İŞ’TE

17 Haziran 2014 14:00, Haberler


SUDAN HEYETİ HAK-İŞ’TE

 

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Genel Başkanı Yusuf Abdulkerim ve beraberindeki heyet, 17 Haziran 2014 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonunu ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü. Görüşmeye HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve uzmanlarımız katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in kadın ve gençlik başta olmak üzere komiteleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, “Özellikle Kadın Komitesi konusunda yılların vermiş olduğu gerekli tecrübemiz var. Bu konuda beraber hareket ederek gelişimin önünü açabiliriz” dedi. HAK-İŞ’in eğitim alanında önemli çalışmalar yaptığını anlatan Arslan, eğitimler konusunda işbirliğini güçlendirmenin iki konfederasyon açısından da iyi sonuçlar doğuracağını belirtti. İkili temasların küçük adımlarla başlayıp gelişerek büyümesinin heyecan verici olacağını ifade eden Arslan, “Bu ziyareti geleceğe hazırlık toplantısı olarak değerlendiriyorum” dedi.

SWTUF Başkanı Yusuf Abdulkerim, HAK-İŞ’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. HAK-İŞ ile SWTUF arasındaki ikili işbirliğinin daha da gelişeceğine inandığını belirten Abdulkerim, ikili işbirliğinin konfederasyonlar boyutunu da aşarak iki ülke arasındaki ilişkileri de pekiştirmesini istediklerini söyledi. Eğitim konusunda konfederasyonlar arası diyalogların güçlendirilip belirli projeler bağlamında ortak hareket edilerek sertifikalandırma seminerlerinin de yapılması gerektiğini ifade eden Abdulkerim, Kadın Komitesi ve Gençlik Komitelerinin aktif şekilde temas sağlayarak bilgi paylaşımında bulunmasının yararlı olacağını kaydetti. Sudan da çoğulcu sendika modeline geçilememiş olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Abdulkerim, bu konuda HAK-İŞ’in katkılarından ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Ziyaret sonunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yusuf Abdulkerim’e Anadolu’yu sembolize eden ‘Hitit Güneşi’ işlemeli bir vazo hediye etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu