SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMINI ARTIRMA PROJESİ DEVAM EDİYOR
5. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ SİNOP’TA YAPILDI
HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından, HAK-İŞ’e üye sendikaların kadın komitelerinin katkılarıyla yürütülmeye başlayan Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi kapsamında 5. Sendikal Kadın Eğitim Programı 7-8 Kasım 2014 tarihlerinde Sinop’ta yapıldı. Toplantıya Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Samsun, Amasya’dan HAK-İŞ’e bağlı sendikaların kadın komitesi yöneticileri, kadın sendika ve iş yeri temsilcilerinden oluşan 60 kişi katıldı.
HAK-İŞ Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açılış konuşmasında “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadınların çalışma hayatında ve sendikalarda rol ve statülerini yükseltmek için önemli çalışmalar hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı aşama aşama kaydediyoruz. 2009 yılından itibaren yaptığımız tüm çalışmaları ölçüyoruz. 2013 yılında %11 seviyesini aşan kadın üye sayımızı 2015 yılında%15’e, 2023 yılında %25’e yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için örgütlenme çalışmalarımıza sizlerin desteğini istiyoruz. Bizlerle omuz omuza kadın faaliyetlerimizi, daha ileriye taşımak için daha fazla çalışmanızı arzu ediyoruz. Bugün burada olan tüm arkadaşlarımızın HAK-İŞ’in kadın örgütlenmesi atağına destek olacağına yürekten inanıyoruz. HAK-İŞ’te kadının adı da kendisi de var. HAK-İŞ’in kadınlara açtığı bu alanı projelerle, eğitimlerle, kampanyalarla, örgütlenme çalışmalarıyla daha verimli şekilde değerlendirmeli, HAK-İŞ ve üye sendikalarındaki tabandan tavana kadın oranlarını daha iyi bir seviyeye hep birlikte taşımalıyız” dedi.
HAK-İŞ Sinop İl Temsilcisi ve Öz Orman-İş Sinop Kadın Komitesi Başkanı Nermin Yılmaz ise konuşmasında kadınların toplumdaki rol ve önemine değinerek; “Nesilleri doğuran, büyüten kadınların para kazanması özgürlüğün ilk adımdır. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması için daha çok çabalamalıyız. Kadın haklarının hayata geçirilmesinin önündeki zorlukların aile eğitimi, toplumsal ve kamu hizmeti çalışmaları, siyasi mekanizmalar aracılığı ile çözüleceğine inanıyorum” dedi.
Toplantıda HAK-İŞ/ Hizmet-İş Samsun Kadın Komitesi Başkanı Suna Mutlu “ Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi Sunumu”nu gerçekleştirdi.
HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve Öz Finans İş Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can, “ HAK-İŞ Kadın Stratejisi Sunumu”nu gerçekleştirdi.
Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar’ın “Çalışma Hayatında, Sendikalarda Kadın ve Sorunlar” ve “ Mobbing ve Mobbingle Mücadele Yöntemleri ” konularında bilgilendirmede bulundu.
Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından katılan Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “ İş ve Aile Yaşamını Uyumlaştırma” ve “Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı” konularında eğitim verdi.
Araştımacı, yazar Sevda Türküsev “Kadın=Anne-Eş-Çalışan-Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemleri” konusunda görüşlerini aktardı.
Toplantı düzenlenen Sertifika Töreni ile son buldu.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu