ARSLAN G20 TOPLANTISINA KATILDI

10 Şubat 2015 14:00, Haberler


ARSLAN G20 TOPLANTISINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, B20-L20-T20'nin Türkiye Dönem Başkanlıkları tarafından G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile düzenlenen etkileşimli kahvaltılı toplantıya katıldı.

B20-L20-T20'nin Türkiye Dönem Başkanlıkları tarafından düzenlenen toplantı 10 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Hilton Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, G20 Ülkelerinden Bakanlar, Merkez Bankası Başkanları, OECD ve OECD-TUAC gibi üst düzey uluslararası kuruluşların temsilcileri, işçi ve işveren kesimlerinin temsilcileri, düşünce kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  Toplantıda, Makro-ekonomik ve Mali İşbirliği Finansal Kapsam, Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Finansmanının İyileştirilmesi ile Altyapı Finansmanı ve Kalkınma başlıkları altında üç tartışma oturumu düzenlendi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantıda söz alarak, 2015 yılında Türkiye’nin G20 zirvesine evsahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin dönem başkanlığı yapacağı 2015 yılında L20’nin de Türkiye için önemine değinen Arslan, “L20 tüm dünyayı ve G20’yi doğrudan ilgilendiren bir yapı, çalışanlar olarak G20 Deklarasyonu’nda ve somut çıktılarında çalışma hayatına ilişkin isteklerimizin yer almasını istiyoruz” dedi.

 

Arslan, “İstihdam Yaratan Büyüme, Adil Ücretler ve Kapsayıcı Kalkınma” başlığı altında çalışanların G20 Deklarasyonu’nda yer almasını istediği başta işsizlik, iş kazaları, kayıtdışı istihdam, taşeronlaşma, asgari ücret, ücretlerdeki ağır vergi yükü olmak üzere çalışanları ilgilendiren konular hakkında bilgi verdi ve çalışanların taleplerini iletti.

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu