SETTAR ASLAN KAYSERİ’DE BOYDAK İŞÇİLERİNE KONUŞTU

13 Şubat 2015 14:00, Haberler


SETTAR ASLAN KAYSERİ’DE BOYDAK İŞÇİLERİNE KONUŞTU

 

Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan, Genel Sekreterimiz Dr Osman Yıldız ve Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karadereli ve Sendika Yöneticileri ve uzmanları ile birlikte 6 Şubat 2015 tarihinde Öz Ağaç-İş Sendikası Kayseri Şubesinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantının gündem maddesini Boydak Holding’e bağlı bazı fabrikalarda çalışan işçilerin, devam eden Toplu İş Sözleşmesi Müzakereleri hakkında almış olduğu yanlış bilgiler sonucunda yaptıkları eylem oluşturdu.

 

Toplantıda Aslan, Boydak Holding'e bağlı BoytaşA.Ş.'de çalışan bazı işçilerin "düşük zam" eylemi yapmalarına ilişkin, "Şu anda fabrika normal seyrine dönmüş durumda, bugün bir eylemlilik söz konusu değil, herkes işinin başında" dedi.

Aslan, Öz Ağaç-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, eylemi duyar duymaz işçilerle görüşmek için Kayseri'ye geldiğini belirtti.

 

Basın toplantısı öncesi Boydak Holding yönetimi ile görüştüklerini, fabrikayı gezip durum hakkında toplantı yapıldığını ve işçilerden bilgi aldığını ifade eden Aslan, "Toplantıyı tezgahın başında yaptık. Toplu iş sözleşmesi ve müzakerelerinde süreç devam ediyor. Sürecin bittiğine dair yüzde 3+3 zam alındığına dair iş yerlerinde sendika ve işverenin dışında bir kısım haberlerin yayıldığını tespit ettik. Bu haberleri alan işçi arkadaşlar doğal olarak 'bu zamma tepki koyduklarını' ifade etti bize. Esas tepkimiz buna dediler. Biz de bunun doğru olmadığını, müzakere sürecinin devam ettiğini, henüz bir anlaşmanın söz konusu olmadığını ifade ettik” dedi.

Oluşan eksik bilginin giderilmiş olduğunu vurgulayan Aslan, “Bu eksik bilgiyi anlatmış olduk. Bunun üzerine işçi arkadaşlar 'tamam' dedi. Hep beraber mutlu bir sona ulaşırız diye ümit ediyorum. Şu anda fabrika normal seyrine dönmüş durumda, bugün bir eylemlilik söz konusu değil, herkes işinin başında. Konuya biz sendika olarak hakimiz, konunun üzerindeyiz, takip ediyoruz. İnşallah en güzel sonuçlara ulaşacağımızı da ümit ediyoruz” dedi.

 

Sendikayla işveren arasındaki görüşmenin olumlu sonuçlanması için çalıştıklarını vurgulayan Aslan, "Biz işverene sendika olarak yüzde 30'luk zam teklifiyle gittik. İşveren kamuoyunda da bilindiği gibi işveren yüzde 3+3'lük bir teklifle geldi. Sonuçta bu müzakeredir. Aklıselimi hekim kılarak, müzakere yeteneğimizi ortaya koyup makul bir yerde buluşacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

İşçilerin yaptıkları eylemle alakalı olarak işten çıkarılamayacağını aktaran Aslan, "İşçiler kenetlenmiş durumda. Bu kenetlenme umarım başarı getirir. Bu olayla ilgili hiçbir arkadaşımızın burnunun kanaması söz konusu değildir" dedi.

 

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı EyupKaraderili ise işçi temsilcilerinden oluşan bir gurupla toplu olarak görüşüp TİS hakkında bilgi verdiklerini belirterek, “İşçi kardeşlerimizin çalışma koşulları hakkında bilgi alarak sendika olarak kendilerinin herzaman yanlarında olduğumuzu beyan ettik” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu