SOMALİ SCTU HEYETİ HAK-İŞ’TEYDİ

24 Şubat 2015 14:00, Haberler


SOMALİ SCTU HEYETİ HAK-İŞ’TEYDİ

 

Somali Sendikalar Konfederasyonu (SCTU) Genel Başkanı Mohamed Osman Haji, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret etti.

 

Somali Sendikalar Konfederasyonu (SCTU) Genel Başkanı Mohamed Osman Haji, 23 Şubat 2015 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek, Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Somali’de yaşanan gelişmeleri takip ettiğini, özellikle de terör olaylarını endişeyle izlediğini ve yakın bir zamanda son bulmasını temenni ettiğini aktardı.

 

HAK-İŞ olarak; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile işbirliği içerisinde Somali’nin başkenti Mogadişhu’da, SCTU Genel Merkez binası restorasyon işine finansman desteği sunulduğunu ifade eden Genel Başkanımız Arslan, SCTU Genel Başkanı Mohamed Osman Haji’ye 25 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak SCTU Kongresi’nde başarılar diledi.

 

Genel Başkanımız Arslan, SCTU ile HAK-İŞ arasındaki ilişkilerin gelişmesinin ve yeni boyutlar kazanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, 5 konuda ne şekilde SCTU’ya destek sunabileceği konusunda HAK-İŞ’in çalışmalar yapacağını ve bilişim ürünleri desteğine ilişkin konunun ise, yazılı bir talep üzerine, HAK-İŞ Yönetim Kurulu’nda değerlendirebileceğini kaydetti.

 

Görüşmede, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 40.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri’ni 13. Olağan Genel Kurulu ile birlikte 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğini ifade eden Genel Başkanımız Arslan, SCTU’dan bir heyeti de adı geçen programa davet etti.

 

SCTU Genel Başkanı Haji, Somali halkına ve SCTU’ya verdikleri desteklerden, yaptıkları yardımlardan dolayı Türkiye’ye ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e minnettar olduklarını ileterek “Halkımıza ve Konfederasyonumuza yardım eli uzatan tek ülke Türkiye ve tek konfederasyon HAK-İŞ’tir. Türkiye’den gelen yardımlarla okullar yapılıyor, hastaneler açılıyor” dedi.

 

SCTU’nun tarım, sanayi, ticaret, eğitim, liman, balıkçılık, telekomünikasyon, ulaştırma ve güzel sanatlar sektörlerinde faaliyet gösteren işkolu sendikaları olduğunu aktaran Haji şöyle konuştu:

 

"Somali’de uzun yıllardan beri süregelen iç savaş ortamından dolayı oldukça zayıf düştük. Somali’de, 2012 yılından beri 5 bölgeli bir federal sistem işlemektedir. Sizlerin yardım ve desteğiyle kurumsal yapımımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla, sizden öncelikli olarak eğitim desteği talep ediyoruz. SCTU olarak, 2015 yılında 5 hedef belirledik. Birinci öncelliğimiz; Somali Anayasası değişiklik sürecinde, çalışma hayatına dair önerilerimizi sizlerin desteği ile sunmaktır. İkinci önceliğimiz; Somali’ye gelecek yabancı yatırımları düzenleyen mevzuatın şekillendirilmesi sürecinde rasyonel teklifler sunmaktır. Üçüncü önceliğimiz; Somali çalışma hayatı mevzuatının iyileştirilmesi yönünde çaba harcamaktır. Bir diğer önceliğimiz, ILO, ITUC, OATU gibi uluslar arası kurum ve kuruluşlar nezdinde ilişkiler kurabilmektedir. Beşinci hedefimiz ise, kadın haklarının ve gençlerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla SCTU bünyesinde bir kadın masasının ve gençlik kongresinin kurulmasıdır. Ayrıca, HAK-İŞ’ten ofislerimizin tefrişatı konusunda, özellikle de bilgisayar, yazıcı gibi bilişim ürünlerinin tedarik sürecinde yardım talep etmekteyiz.”

 

Ziyaret, Genel Başkanımız Arslan’ın SCTU heyetine hediyelerini vermesi ile tamamlandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu