BSPH’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

24 Şubat 2015 14:00, Haberler


BSPH’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği (BSPH) Genel Başkanı Gezim Kalaja, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret etti.

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği (BSPH) Genel Başkanı Gezim Kalaja ile Dış İlişkiler Uzmanı Av. Arjola Alika, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı 23 Şubat 2015 tarihinde ziyaret etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Arnavutluk’taki gelişmeleri takip ettiğini ve ülkedeki sıkıntıların farkında olduğunu belirterek, esas büyük sorunun hem işsizlik anlamında, hem de ekonomik belirsizlik anlamında Kosova’da olduğuna dikkat çekerek , “Türkiye’den HAK-İŞ, Arnavutluk BSPH ve Kosova’dan BSPK sendikal üst yapıları arasındaki sendikalararası ilişkileri geliştirip güçlendirmeliyiz” dedi.

 

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Birliği (BSPH) Genel Başkanı Gezim Kalaja, Bem Bir-Sen’in 5.Olağan Genel Kurulu vesilesiyle, Türkiye’ye gelmekten ve HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Arslan ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Arnavutluk-Kosova-Türkiye konfederasyonları arasında, HAK-İŞ’in bilgi, birikim ve deneyimleri ışığında Arnavut ve Kosovalı sendikacılara yönelik “eğitimciler eğitimi”nin gerçekleşmesini talep eden Kalaja, adı geçen konfederasyonlara bağlı işkolu sendikaları arasındaki ilişkilerin de gelişmesinin yararlı olacağını vurguladı.

 

HAK-İŞ’in 40.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri ve 13. Olağan Genel Kurulu’nu 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştireceğini ifade eden Genel Başkanımız Arslan, BSPH Genel Başkanı Kalaja’nın talebine istinaden, Arnavut ve Kosovalı sendikacılara yönelik eğitim programının 14-21 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilebileceğini belirtti.

 

Heyetlerarası görüşmelerde, HAK-İŞ ile BSPH arasında işbirliği anlaşması imzalanması, önümüzdeki Mayıs ayında Ankara’da eğitim programı düzenlenmesi ile 3 ülke konfederasyonları ve konfederasyonlara bağlı işkolu sendikaları arasındaki ilişkilerin çeşitlendirilmesi ve zenginleştirilmesi hususunda mutabakata varıldı.

 

Ziyaret, karşılıklı hediyelerin verilmesi ile tamamlandı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu