ARSLAN, "ERBAKAN VE İSLAM BİRLİĞİ D-8" PROGRAMINA KATILDI

02 Mart 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, "ERBAKAN VE İSLAM BİRLİĞİ D-8" PROGRAMINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Erbakan’ı anlattı. Arslan, Erbakan'ı, sendikacılığı mukaddes mücadele bilen, emekçilerin hakkını gözeten; umutsuzluk taşımayan, iradesi ve duyguları büyük; saygı, sabır ve nezaket sahibi bir lider olarak tanımladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Şubat 2015 tarihinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Erbakan ve İslam Birliği D-8” konulu anma programına katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, HAK-İŞ'in kuruluşunun mimarının rahmetli Necmettin Erbakan olduğunu belirterek, "Başta rahmetli Erbakan olmak üzere, bugün Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ'in mayasını çalan herkese minnettarız" dedi.

 

HAK-İŞ'in 1976 yılında, Türkiye'de 4 tane işçi konfederasyonu, binden fazla sendikanın bulunduğu ve çalışma hayatının mevcut sendikalar tarafından paylaşıldığı bir koşulda, "farklı ve haklı bir sendika"ya duyulan ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu ifade eden Arslan, "Bugün Genel Başkanlığını yürütmekte olduğum Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından HAK-İŞ'in mimarı Erbakan'ı rahmetle anıyor, HAK-İŞ'in mayasını çalan herkese tüm emekçiler adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Türkiye'nin G-20'nin dönem başkanı olduğunu ve kendisinin de toplantılara katıldığını hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:

 

“G-20'de yer alan kişilerle yaptığımız bazı görüşmelerde G-20'yi zorlayan gerçeğin D-8 olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla Erbakan'ın HAK-İŞ'i kurma nedeni bugünden bakıldığında çok daha anlamlıdır. İslami duyarlılığa sahipler arasında 'sendikacılık İslam'da var mı, yok mu?' tartışması hala bitmedi. Dini duyarlılığa sahip işverenlerimiz hala sendikacılara, emekçilere, emekçilerin haklarına olumlu bakmıyorlar. Ama rahmetli Erbakan, bundan 40 yıl önce emek hareketinin manasını, o kadar iyi analiz edip, o kadar iyi tespit etmişti ki, kendisi, emek hareketinin mücadelesini mukaddes bir mücadele görüyordu. Ve emeğin bir hak sebebi olduğunun altını çiziyordu. Rahmetli Erbakan, HAK-İŞ'e bağlı bir sendikamızın 2003 yılında yapılan genel kurulunda, 'Siz hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bir mücadele yürütüyorsunuz, bu mücadeleniz kutsal bir mücadeledir. Emeğinizin karşılığını almak için kurduğunuz sendikalar, sanayileşme kadar, eğitim kadar, Türkiye'nin savunması kadar, en temel sorunlar kadar önemli ve ehemmiyetlidir. HAK-İŞ'i ve bağlı sendikalarını kutluyorum' demişti.”

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamızın 1995 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı uyuşmazlık sonucu grev yaptıklarını ve grevin 5 gün sürdüğünü kaydeden Arslan, “Emekçilerin ve onların taleplerinin ne anlama geldiğinin farkında olan rahmetli Erbakan, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını sağlamıştı. Orada temel esası şuydu: 'Emek, haksa verilir. Emekçilerin hakkını şartlar ne olursa olsun gözeteceksin.' İşte bu anlayış, bizim bir sorunumuzu çözmemizi sağlamıştı. Rahmetli Erbakan, kuruluşuna vesile olduğu HAK-İŞ'i, olması gerektiğine inandığı bütün örgütler gibi her zaman himaye etmeyi görev bilmiş, desteklemiş; güçlü ve etkin olmasını arzu etmiştir” diye konuştu.

 

Erbakan'ı gözlerinde asla umutsuzluk taşımayan bir lider olarak tanımlayan Arslan, “Erbakan iradesi ve duyguları büyük, saygı, sabır ve nezaket sahibiydi” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu