HAK-İŞ’TEN KILIÇDAROĞLU’NA “ÖZÜR DİLE” ÇAĞRISI

08 Ocak 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN KILIÇDAROĞLU’NA “ÖZÜR DİLE” ÇAĞRISI

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kurumsal kimliğini ve Genel Başkan olarak şahsını hedef alan açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, iddialarınızı ispat etmenizi bekliyoruz. Aksi halde müfteri olacağınızı belirtmek istiyoruz. HAK-İŞ’e ve HAK-İŞ teşkilatına yönelik bu haksız üslubunuzu bir kez daha gözden geçirmenizi temenni ediyor, Konfederasyonumuzdan özür dilemenizi istiyoruz. 

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’na yazdığı mektupta şu görüşlere yer verildi:

 

5 Ocak 2014 tarihinde Ankara Yenimahalle’de bir açılış sırasında ve ardından TBMM’deki grup toplantısında yaptığınız konuşmalarda Sivil Dayanışma Platformu tarafından yayınlanan bir ilanı gerekçe göstererek; Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ve şahsımı hedef alan sözlerinizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 

 

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kurumsal kimliğini ve Genel Başkan olarak şahsımı hedef alarak küçük düşürmeye, toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik ifadelerinize bir yenisini daha eklediniz.

 

CHP Genel Başkanı olarak, HAK-İŞ’e karşı daha önce de defalarca yaptığınız haksız tutumu ısrarla sürdürdüğünüzü üzülerek görüyoruz. Sürekli olarak önyargı ve karalamaya dayalı bir yaklaşım ortaya koyuyorsunuz. Biz HAK-İŞ olarak, Partinizle her türlü iletişime açık olduğumuzu ortaya koymamıza rağmen, hiçbir araştırma yapmadan, bizimle iletişime geçmeden, infaz yolunu seçmeniz Partinizin ilkeleriyle uyuşmasa gerekir.

 

2012 yılı Aralık ayında Asgari Ücret ve 2013 yılında 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin eksik ve yanlış bilgilerle Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e yönelik haksız ithamlarda bulunmuştunuz.

 

Ancak bütün görüşmelerimize, yazdığımız yazılara ve bilgilendirmelere rağmen, her fırsatta, ilgili ilgisiz her konuda Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i hedef aldığınızı görüyoruz. Bu tavrınızla yüzbinlerce HAK-İŞ üyesini ve sempatizanını rencide etmiş bulunuyorsunuz.

 

HAK-İŞ olarak, iddialarınızı ispat etmeye çağırıyoruz. Aksi halde, sizi yüzbinlerce üyeye sahip HAK-İŞ Konfederasyonundan özür dilemeye davet ediyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu 38 yıllık saygın bir kuruluştur ve gücünü üyelerinden almaktadır. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Yöneticilerinin bir hesap vermesi gerekiyorsa bunun usul ve esasları da HAK-İŞ Tüzüğünde belirlenmiştir. Genel Kurulumuz, Disiplin ve Denetleme Kurullarımız biz sendikacılar için üyelerimizle yüzleştiğimiz, hesap verdiğimiz alanlardır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu, ITUC ve ETUC gibi uluslararası ve birçok ulusal sosyal diyalog kurum ve kuruluşunun üyesidir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Parlamento’da seçim meydanlarında iktidara muhalefet edebilir, iktidar partisiyle kavga edebilir. İktidarla kavga ederken, HAK-İŞ’i karalamasını; hedef haline getirmesini, CHP’nin ana muhalefet partisi görevini, HAK-İŞ üzerinden siyaset yaparak gerçekleştirmeye çalışmasını esefle karşılıyoruz.

 

“Değişim ve dönüşüm gibi büyük iddialara sahip ve toplumla kucaklaşmayı hedeflediğini” iddia eden bir muhalefet partisi liderine, HAK-İŞ’in bu toplumun bir parçası olarak, demokratik ve sosyal sorumluluğunun yüksek olduğunu ve bu sorumluluğu temsil ettiği kesim adına yerine getirdiğini hatırlatmak isteriz. HAK-İŞ, demokrasinin, sosyal ve hukuk devletinin güçlenmesi yönünde ulusal ve uluslararası platformlarda saygınlığa sahip önemli bir STK’dır.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak seviyemizi koruyarak, sizin yaptığınızın aksine özellikle basın üzerinden herhangi bir polemiğe girmemeye özen gösteriyoruz.

 

Bütün iyiniyetli çabalarımıza karşın CHP Genel Başkanı olarak, Konfederasyonumuzu dışlamaya ve ötekileştirmeye, toplum önünde itibarsızlaştırmaya yönelik tutumunuzun devam ettiğini görüyoruz.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, iddialarınızı ispat etmenizi bekliyoruz. Aksi halde müfteri olacağınızı belirtmek istiyoruz.

 

HAK-İŞ’e ve HAK-İŞ teşkilatına yönelik bu haksız üslubunuzu bir kez daha gözden geçirmenizi temenni ediyor, Konfederasyonumuzdan özür dilemenizi istiyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Ocak 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu