ARSLAN: “BASIN EMEKÇİLERİNİ ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

10 Ocak 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “BASIN EMEKÇİLERİNİ ÖRGÜTLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, tasarruf gerekçeleriyle işten çıkarılmadıkları, gazetecilik faaliyetini gerçekleştirirken tutsak edilmedikleri bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“Basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştırılanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinden beri ülkemizde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

 

Basın emekçileri, her türlü şartta ve koşulda toplumun bilgilendirilmesi ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadır. Bunun en yakın örneğini, yakın zamanda Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün Suriye’de, TRT Muhabiri Metin Turan’ın Mısır’da tutuklanması olayında yaşadık, serbest bırakılmalarından mutluluk duyduk. Ancak sorunlu bölgelerde hala tutsak gazetecilerin olduğunu biliyoruz. Bir yılı aşkın bir süredir Gazeteci Bashar al Kadumi’den haber alınamıyor. Başta Kadumi olmak üzere gazetecilik faaliyetini gerçekleştirirken tutsak edilen gazetecilerin biran önce özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyoruz.

 

Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması için çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Tüm basın emekçilerini, Konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye, haklarını aramaya davet ediyoruz.

 

Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirildiği, örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırıldığı, tasarruf gerekçeleriyle işten çıkarılmadıkları, gazetecilik faaliyetini gerçekleştirirken tutsak edilmedikleri bir ortamda çalışmaları dileğiyle tüm basın emekçilerinin bu anlamlı günlerini içtenlikle kutluyorum.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ocak 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu