İLERİ DÜZEY EĞİTİMİNE GELEN 15. GRUP ÜYELERİMİZİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

19 Eylül 2017 22:18, Haberler


İLERİ DÜZEY EĞİTİMİNE GELEN 15. GRUP ÜYELERİMİZİ HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK


İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) kursiyerlerini, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’te ağırladık.

Avrupa Birliği’ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 15. Dönemi kursiyerleri Konfederasyonumuz Genel Merkez binasını ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile bir araya geldiler.

19 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşen ziyarette İDEP. 15. Dönem kursiyerlerini kabul eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ziyarette Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in faaliyetleri ve faaliyet gösterdiği alanlar hakkında üyelerimizi bilgilendirdi.

Arslan, işyerindeki sendika temsilcilerimizin önemini vurgulayarak, HAK-İŞ’in kurumsal yapısı ve işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayında açıklanan istatistiklere göre HAK-İŞ üye sayısının yarım milyonu geçtiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ üye sayısında ciddi bir artış söz konusudur. Üye sayımız yaklaşık olarak 600 bine ulaştı. Ama biz bu artışı asla yeterli görmüyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Bütün Mazlumların Sesi ve Vicdanı Oldu”

HAK-İŞ bütün mazlumların sesi ve vicdanı olduğunu belirten Arslan, “2011 yılında yapılan HAK-İŞ Genel Kurulunda bütün mazlumların ve mağdurların bizden alacağı var anlayışını ilan ettik. Böylece büyük bir sorumluluğu kendimize görev bildik” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Her Zaman Mazlumun Ve Mağdurun Yanında Yer Almıştır”

Hedeflerinin bütün dünyadaki mazlumların sorununu çözerek HAK-İŞ’i büyütmek olduğunu vurgulayan Arslan, “Dünya üzerinde yaşayan bütün mazlumların sorununu çözmek bizim boynumuzun borcudur. Çünkü HAK-İŞ her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer almıştır” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ Taşeron Meselesini Çözme Konusunda Öncülük Ediyor”

HAK-İŞ’in yarım milyon üyesiyle şu anda Türkiye’de önemli bir konfederasyon olduğuna dikkati çeken Arslan, “Şu anda hükümet taşeron konusunu bizimle konuşuyor. Çünkü konfederasyonlar arasında en fazla taşeron işçiyi örgütleyen HAK-İŞ Konfederasyonu olmuştur. O yüzden HAK-İŞ şu anda taşeron meselesini çözme konusunda öncülük ediyor” dedi.

“Sarıeroğlu’nun Açıklamaları Umut Işığı Yakmıştır” 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde yıl sonuna kadar taşeron konusunu çözecekleri açıklamasının HAK-İŞ’i ve bütün taşeron işçileri umutlandırdığını açıklayan Arslan, “ÖSP’ye sonuna kadar karşı çıkıyor, taşeron sorununu çözme konusunda Sayın Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’na güveniyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanın taşeron konusundaki açıklamaları hepimiz için bir umut ışığı yakmıştır” diye konuştu.

Ziyaret programı, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Eylül 2017 22:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu