9. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI

06 Mart 2020 09:30, Haberler


SENDİKACI KADIN LİDERLER ANKARA’DA BULUŞTU

9. ULUSLARARASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI

“DUYGUSAL ZEKÂDAN SOSYAL ZEKÂYA: SENDİKACI KADIN LİDERLER”


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 9. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması, 6 Mart 2020 tarihinde “Duygusal Zekâdan Sosyal Zekâya: Sendikacı Kadın Liderler” temasıyla Ankara’da HAK-İŞ’li sendikacı kadın liderlerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

“HAK-İŞ’in Çalışmalarını Takdirle İzliyoruz”

Toplantının öğleden sonraki bölümüne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda HAK-İŞ Kadın Komitesi Kurucu Başkanı Jülide Sarıeroğlu katılarak bir konuşma yaptı. Sarıeroğlu, HAK-İŞ Uluslararası Kadın Emeği Buluşması’nda kadın emekçilerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Uzun bir aradan sonra böyle bir aile ortamında, özel bir toplantıya katılıyorum. HAK-İŞ’in kadınlar günüyle ilgili anlamlı ve içerik olarak çok zengin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bu toplantılar hem arkadaşlarımızın birbiriyle kaynaşmasına vesile olmakta, hem de konuları daha derinlemesine tartışma imkanı oluşturabilecek güzel ve anlamlı toplantılar haline gelmektedir. Toplantıda gerçekten heyecanlandım ve duygulandım, Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

“HAK-İŞ’in Kadın Çalışmalarının Yakın Tanığıyım”

HAK-İŞ’in kadın konusunda 81 ilde yürüttüğü çalışmalara yakından tanık olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, “Bizim katkımız sadece HAK-İŞ’in kadın çalışmalarının kurumsallaşmasına vesile olmaktır. 81 ilde örgütlenmeyle alakalı, üye sendikalarla alakalı ilk tohumları atmaktır. Sendika başkanlarının katkısı, anlayışı ve yaklaşımı çok önemli” dedi.

Sarıeroğlu, HAK-İŞ’in eski genel başkanlarının da kadın konusundaki yürütülen çalışmalara büyük katkılar verdiklerini anımsatarak, “Gelmiş geçmiş bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Eğer bugün onların katkıları ve yaklaşımları olmasaydı, örnek kadın çalışmalarına imza atılamazdı. Başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan olmak üzere, geçmişten bugüne tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum”

Uluslararası Kadın Emeği Buluşması için Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılan kadın emekçilerin büyük fedakarlıklar göstererek, toplantıya iştirak etmesini çok anlamlı bulduğunu dile getiren Sarıeroğlu, “HAK-İŞ’in bu güzel toplantısında, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen kıymetli sendikacı kadın kardeşlerimle bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyim” dedi.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatan Sarıeroğlu, “27 Şubat akşamı İdlib’de askerlerimizin şehit olmasıyla hep birlikte ağır bir süreci yaşadık. Buradan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehitlerimizin annelerine, eşlerine, çocuklarına, kardeşlerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tüm emekçi kadınlar için önemli bir gün olduğunu söyleyen Sarıeroğlu, “Yeniden kadınlar günü vesilesiyle bir aradayız. Kadınlar günü aslında bir anma günüdür. Emekçi kadınların günüdür. Bu anlamda bir fırsat günüdür. Bu özel günde özellikle emekçi kadınlarımızın, çalışma hayatındaki sorunlarını, taleplerini, beklentilerini, ihtiyaçlarını böyle ortamlarda daha spesifik bir şekilde tartışılıyor olmasını çok önemli buluyorum. Bugünü anlamından uzaklaştırmamak gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ Kadınlar Günü Konusunda Farkındalık Oluşturdu”

HAK-İŞ’in 9 yıldır geleneksel bir şekilde gerçekleştirdiği HAK-İŞ Uluslararası Kadın Emeği Buluşmalarının farkındalık oluşturulması anlamında çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, “Sendikalarda çalışma hayatı anlamında çok önemli politikaların oluşturulmasının uygulamalara ve yasalara yansımasına çok büyük katkıları olduğunu biliyorum. Daha nice yıllar bu toplantıların devam etmesini temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

Dünyanın dört bir yanında mağdur ve mazlum kadınların yaşadıklarını dile getiren Sarıeroğlu, “Geçmişten günümüze kadar medeniyetimize hizmet etmiş tüm kadın kahramanlarımızı anıyorum.  Bu toprakların bağrından çıkmış, birçok konuda liderlik etmiş kadınlarımız var. Allah hepsinden razı olsun. Mağdur ve mazlum coğrafyalarda çok büyük dramlar yaşanıyor. Suriye’de, Filistin’de, Bosna’da, Gazze’de, Arakan’daki hanım kardeşlerimizi de anıyorum. Türkiye’deki kadınlar olarak onlarla her zaman onlarla dayanışma içerisinde olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Tüm kadınlarımıza selam olsun”

Türkiye’nin bugünlere gelmesinde ve dünyanın yaşanabilir hale gelmesinde kadınların çok büyük katkılarının olduğunu söyleyen Sarıeroğlu, aileyi oluşturan tüm değerlerin öncüsü ve bunların yansımasını sağlayan en önemli faktörün kadın olduğunu söyledi.  

Türkiye’de kadın konusunda dünyanın bütün ülkelerinden daha ileri düzenlemeler gerçekleştirildiğini ve kadın konusunda bütün kanunların en baştan düzenlendiğini anlatan Sarıeroğlu, bu konuda birçok projeye imza atıldığını, STK’ların, kadın derneklerinin ve aktivistlerin de katkılarıyla elde edilen başarının sahadaki yansımalarının olumlu olduğuna vurgu yaptı.

“Önemli Olan Güzel Çalışmalar Yapmak”

Sarıeroğlu, “HAK-İŞ, 81 ilde örgütlenmiş büyük bir konfederasyon, kıymetli bir aile. HAK-İŞ emekçiliğinden, siyaset emekçiliğine geçtik. Görevler, makamlar gelip geçici. Önemli olan güzel çalışmalar yapmaktır. HAK-İŞ ‘ten elde ettiğimiz tecrübelerle, taşeron örgütlenmesinde çalışıp, daha sonra Çalışma Bakanı olmak bizlere nasip oldu. Rabbime şükrediyorum. Rabbim bizlere daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Türkiye’nin geleceği güçlü aile yapısında. Bu güzel aile daim olsun inşallah. HAK-İŞ’in birliği, beraberliği ve kardeşliği daim olsun. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mart 2020 09:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu