SELÇUK, “HAK-İŞ KADIN SENDİKACILIĞINDA BAŞARI HİKÂYESİYLE GÖZE ÇARPIYOR”

06 Mart 2020 09:32, Haberler


SELÇUK, “HAK-İŞ KADIN SENDİKACILIĞINDA BAŞARI HİKÂYESİYLE GÖZE ÇARPIYOR”


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 9. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması, 6 Mart 2020 tarihinde “Duygusal Zekâdan Sosyal Zekâya: Sendikacı Kadın Liderler” temasıyla Ankara’da HAK-İŞ’li sendikacı kadın liderlerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

“Gün Beraber Olma Günüdür”

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katılarak bir konuşma yaptı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu günlerden geçtiğimizi belirterek, “Gün beraber olma günüdür. Geçtiğimiz hafta İdlib’te şehit düşen askerlerimizden dolayı hepimiz sarsıldık, yüreklerimiz yandı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah vatanımızın birliğini, dirliğini ve birliğini ve beraberliğini daim eylesin” dedi.

“HAK-İŞ’e Hassasiyeti İçin Teşekkür Ediyorum”

AK Parti hükümeti tarafından kadınlara yönelik yürütülen projelerle kadınların eğitim ve çalışma hayatındaki başarılarına değinen Selçuk, “HAK-İŞ Konfederasyonu’nun başta kadına şiddetle mücadele olmak üzere ülkemizin bütün sorunlarına karşı sergilediği hassasiyet, sorumluluk, için teşekkür ediyorum. Bunu çok değerli buluyorum” diye konuştu.

“HAK-İŞ Kadın Sendikacılığında Başarı Hikayesiyle Göze Çarpıyor”

HAK-İŞ’in kadın emeği ve kadının sendikalaşması konusundaki çalışmalarını takdirle karşıladığını dile getiren Selçuk, “Yaklaşık 160 bin üyesi kadın olan HAK-İŞ konfederasyonu, kadın sendikacılığında bir başarı hikayesi olarak göze çarpıyor. HAK-İŞ kurulduğu tarihten bu yana ülkemizin bütün meselelerine karşı samimiyetle eğilmiş, en kötü durumlarda milli ve yerli bir duruş sergilemiş konfederasyonumuzdur. Bu yüzden sosyal diyalogda da en önemli paydaşlarımızdan birisidir” şeklinde konuştu.

“Sendikacılığa Kadın Eli Değmeli”

Kadınların sendikal hayata katacağı birçok noktanın bulunduğunu söyleyen Selçuk, “Kadınların sendikal hayata katacağı birçok nokta olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden sendikacılığa kadının elinin, emeğinin, alınterinin değmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugünkü bu toplantının teması çok anlamlı. ‘Duygusal Zekadan, Sosyal Zekaya: Sendikacı Kadın Liderler’ temasıyla bu programda buluşmuş durumdayız. Ülkemizde ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mart 2020 09:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu