ARSLAN, EĞİTİM PROJEMİZ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

08 Ekim 2021 17:58, Haberler


ARSLAN, EĞİTİM PROJEMİZ KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Ekim 2021 tarihinde Konfederasyonumuzun HAK-İŞ’in koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı kapsamında yürütülmekte olan "Genç Kadın Emekçilerin Yaygın Öğrenme Yoluyla Güçlendirilmesi” eğitim projemizin kapanış toplantısına katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Eda Güner, proje ortaklarımızdan Bulgaristan Taşıma İşçileri Federasyonu (FTTUB), Fransa Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi COJEB, Arnavutluk Emek Hakları Merkezi (CLR-AL) temsilcileri, projenin yerel ortağı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi temsilcileri, akademisyenler, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın temsilcisi genç ve kadınlar ile HAK-İŞ uzmanları katıldı.

“Güzel Bir Projenin Daha Sonuna Geldik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, güzel ve başarılı bir projenin daha sonuna geldiklerini belirterek, “Kapanış programlarımız bazen keyifli olurken bazen de hüzünlü oluyor. Keyifli bir projede buluştuk, güzel anlar yaşadık. Başarılı bir projeyi daha tamamlamak, yeni bilgiler, yeni dostlar, yeni işbirlikleri edinmek, yeni hedefler ortaya koymak adına güzel adımlar attık. Bugün yaklaşık 1,5 yıldır değişik ülkelerde bu faaliyetleri sürdüren arkadaşlarımız için ise ayrılık vakti geldi. Bu da projemizin hüzünlü tarafı. İnşallah başka projelerde yine bir arada olacağız” diye konuştu.

“HAK-İŞ’in Büyük Bir Sorumluluğu Var”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gençlere yönelik yürütülen faaliyetlere değinen Arslan, “Bizim büyük bir sorumluluğumuz var. Gençlerin önünü açmak, onlara inisiyatifler vermek, onların potansiyellerini, enerjilerini hayata geçirecek imkanlar sağlamamız gerekiyor” dedi.

“Ülkelerinize Selamlarımızı Götürün”

Arslan, projenin bitişiyle birlikte ülkelerine dönecek konuklar için, “Ülkelerinize, sendikalarınıza, kurumlarınıza selamlarımızı iletin. Dayanışmamızı bir kez daha teyit ettiğimizi, bunu daha geliştirmemiz gerektiğini onlarla paylaşın. Gelecek yeni dünya, bizim dünyamız olacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Bu Heyecanımızı Devam Ettirmeliyiz”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun her projesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla sosyal ortaklık geliştirmeyi başardıklarını anlatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun vizyonunu yeni projelerimizle destekleyeceğiz. Yapacak çok işimiz var, sendikalarımız için yapacak çok işimiz var, mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi daha da yükselterek, heyecanlarımızı bir kenara koymadan, enerjimizi düşürmeden, bu heyecanımızı devam ettirelim” şeklinde konuştu.

“Yeni Bir Ortaklığın Başlangıcını Yaşıyoruz”

Proje Koordinatörü ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Eda Güner, “Sosyal diyalog ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini yaşıyoruz. Kurumlarımız arasında yeni iş birliklerinin temeli atılmış oldu. Bu toplantımızın adı kapanış toplantısı olsa da bizler yeni ortaklıklarımızın bir başlangıcı olarak kabul ediyoruz” dedi.

Güner, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bütün projelerinde büyük bir emek ve özverinin olduğunu vurgulayarak, “HAK-İŞ’in rolünü ve duruşunu burada sizlere pratikte yansıtabilmiş olmak, yaşatmış olmak bizler için çok önemli. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açılış programımızda söylediği gibi bizler bir projeyi sadece proje yapmış olmak için uygulamıyoruz. Gerçekten içselleştirerek, emek harcayarak ve kurgulayarak yapıyoruz. Tüm faaliyetlerimizde ve projelerimizde bu enerjimizi, cesaretimizi ve inancımızı Genel Başkanımız ve HAK-İŞ yönetim kurulumuzdan alıyoruz” şeklinde konuştu.

Programda, proje ortaklarımız Bulgaristan Taşıma İşçileri Federasyonu (FTTUB)’ndan Antoaneta Stoımenova, Fransa Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEB)’nden Satı Arık, Arnavutluk Emek Hakları Merkezi (CLR-AL)’nden Edison Hoca ve projenin yerel ortağı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş bir konuşma yaparak, projenin gerçekleşmesinde büyük emeği olan HAK-İŞ Konfederasyonumuza ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ettiler.

Program, katılımcılara sertifika takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


08 Ekim 2021 17:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu