ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

09 Kasım 2021 14:46, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Kasım 2021 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Kırşehir Şubesinin 1. Olağan Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katıldı. 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Kırşehir Tarihi Bir Medeniyet Merkezidir”

Kırşehir’in, Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik teşkilatıyla sivil toplum kuruluşlarının esasını oluşturan önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Arslan, “Ahi Evran sadece bir Ahi değil, aynı zamanda toplumu yerleşik hayata dönüştüren bir medeniyetin inşasında rol alan önemli bir misyon adamıdır. Milletimizin, ülkemizin, topraklarımızın bağımsızlığı için sağına soluna bakmadan bir mücadele başlatan büyük bir kahramandır. Kırşehir yetiştirdiği değerlerle, ilim ve mücadele tarihiyle bir medeniyet merkezidir” dedi.

“Kırşehirli Emekçilere Hizmet İçin Büyük Bir Adım Attık”

HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak Kırşehir’de başlattıkları örgütlenme mücadelesini önemli bir aşamaya getirdiklerini kaydeden Arslan, Kırşehir il başkanlığını şubeye dönüştürerek, Kırşehirli emekçilere hizmet noktasında büyük bir adım attıklarını söyledi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Kırşehir’de onurlu bir mücadele yürüttüğünü söyledi. 

Sendikal Baskıları Değerlendirdi

HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in sendikal mücadeleye hiçbir zaman siyasal tercihleri dahil etmediğini belirten Arslan, buna rağmen, 2019 yerel seçimlerinde yönetimi CHP’li ve HDP’ye geçen bazı belediyelerde HAK-İŞ ve Hizmet-İş’e karşı haksız bir operasyon yürütülerek 10 bine yakın HAK-İŞ’li emekçinin işten çıkarıldığını, 60 binin üzerinde HAK-İŞ’li emekçinin de sendikalarımızdan baskı ve tehditle istifa ettirildiğini söyledi.

“HAK-İŞ’in Gücü Türkiye’nin Gücüdür” 

“Demokrasi, özgürlükler ve sendikal hakları herkes için talep ettiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Demokrasiyi işverenler için de istiyoruz. Bizim olduğumuz yerde çatışma, kavga, birbirimizi yenmek üzerine oluşturulmuş bir rekabet asla olamaz. Değerlerimizle sorunu olmayan, bizimle birlikte çalışmak isteyen herkesle çalışmaya devam ediyoruz. Bazı CHP’li belediyelerle çalışmaya devam ediyoruz. Sendikal hareket demokrasisi için önemli bir ana taşıyıcıdır. Sendikal hareketin zayıf, güçsüz ve bir anlamda gerçekten gerilediği ülkelerde demokrasi de aynı şekilde kırılgandır, aynı şekilde zayıftır. Onun için demokrasimizin güçlendirilmesi için sendikal harekete ihtiyaç var. HAK-İŞ’e ayrıca ihtiyaç var. Biz şuna inanıyoruz, HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. HAK-İŞ büyüdükçe Türkiye’de büyüyor. Bunun için mücadele ediyoruz. Bütün baskılar, tehditler ve engelleri aşıyoruz.”

 “HAK-İŞ Yeni Bir Sendikal Anlayışı İnşa Etme Mücadelesinin Adıdır”

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 22 Ekim’de 46. Kuruluş yıldönümünün coşkuyla kutlandığını hatırlatan Arslan, HAK-İŞ’in kurulduğu ilk günden itibaren değerlerinden, hedeflerinden, ilkelerinden vazgeçmeden aynı istikamette daha güçlü şekilde yoluna devam ettiğini belirtti. Arslan, “HAK-İŞ gelecekte de yeni bir sendikal anlayışı inşa etme mücadelesinin önemli bir adıdır” dedi.

“Gövdemizi de Taşın Altına Koyuyoruz”

Sendikal mücadelenin sadece toplu sözleşme yapmak ve sosyal hakları daha ileriye taşımaktan ibaret olmadığını belirten Arslan, demokrasiye sahip çıkmak da sendikal hareketin öncelikleri ve görevleri arasında olmalıdır. HAK-İŞ olarak her zaman demokrasimizin geliştirilmesi ve zorlukların aşılmasında sadece elimizi değil, gövdemizi de taşın altına koyduk. Bir kısım sıkıntıların ülkemize dayatılanlara hayır demenin bedeli olduğunun farkındayız. HAK-İŞ olarak milletimizin ve devletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

"HAK-İŞ, Uluslararası Sendikal Hareketin Güçlü Bir Aktörüdür"

HAK-İŞ’in yerli ve milli duruşuyla ülkemize diğer katan bir örgüt olmanın yanı sıra uluslararası sendikal hareketin de güçlü bir aktörü olduğunu kaydeden Arslan, “HAK-İŞ olarak 160 ülkede 365 konfederasyonun ve 210 milyon emekçinin üyesi olduğu ITUC başkan yardımcılığını yürütüyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyada farklı bir sendikal anlayışı inşa etme mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Kasım 2021 14:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu