ARSLAN, OLEYİS SENDİKAMIZIN 14. GENEL KURULU’NA KATILDI

18 Aralık 2021 12:59, Haberler


ARSLAN, OLEYİS SENDİKAMIZIN 14. GENEL KURULU’NA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Aralık 2021 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı OLEYİS Sendikamızın 14. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Mehmet Şahin ve Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, OLEYİS Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve  OLEYİS Sendikası delegeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın yaptığı Genel Kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulunarak, “OLEYİS sendikamızın tarihi yürüyüşü, Türkiye sendikal hareketinin tarihi yürüyüşüne benziyor. 75 yılı deviren bu sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar her türlü zorluğa rağmen bugünlere taşıyan, bugün de aynı anlayışla, aynı heyecanla yoluna devam etmesinden dolayı kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Burası Sizin Yuvanız”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Türkiye OLEYİS sendikamızın otel lokanta işkolunun en büyük sendikası olması hususunda büyük çaba sarf ettiğini belirten Arslan, “Mevzuat değişikliğinde bizlerden koparılan mensuplarımızı yeniden HAK-İŞ ve OLEYİS Sendikamız çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Burası sizin yuvanız. Yaptığınız tarihi mücadelenin, tarihi yürüyüşün en önemli kilometre taşlarından birisi olan Kredi Yurtlar mücadelemizi kaldığı yerden ileriye taşımamız gerekiyor. Sizinle olan ilişkileri sadece hukuki bir ilişki olarak görenlere gereken cevabı verme zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi.

“Tarihi Bir Gün Yaşıyoruz" 

Arslan, Genel Kurulun yeni bir başlangıç olacağına dikkat çekerek, “Bugün OLEYİS Sendikamızın tarihi yürüyüşünün önemli bir noktasındayız. Bu yeni başlangıcın içini arkadaşlarımız kongre sonrasında dolduracaklar. HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımız olarak destek ve katkılarımızı vermeye devam edeceğiz. OLEYİS sendikamızı kendi iş kolunda öncü ve lider yapacağız” şeklinde konuştu.

“Ekonomik Kriz Maaşları Olumsuz Etkileyecek”

2022 yılı için belirlenen asgari ücret konusunda da değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Çalışma Bakanlığımızın basın açıklamasında bütün ücretlerden asgari ücret tutarından vergi alınmayacağı ifade edilmişti. Kanun tasarısında sadece asgari ücretle çalışanların ücretlerinden vergi alınmaması söz konusu. Bu HAK-İŞ Konfederasyonumuzun beklediği bir düzenleme değildi. Belirlenen asgari ücret rakamları yakın tarihimizde karşılaşmadığımız oranda yüksek bir rakam. Yaşadığımız ekonomik kriz, faiz, döviz ve enflasyon arasında yaşanan dengesizlikler ve piyasalardaki inanılmaz fiyat artışları asgari ücret açıklandığı gün bile yapılan zamların,  alınan ücretleri bir süre sonra sıkıntıya sokacağı açıktır” diye konuştu. 

“OLEYİS Sendikamız Büyük Bir Mücadele Başlattı"

Divan Başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, OLEYİS sendikamızın tarihi yürüyüşü hakkında bilgiler vererek, “OLEYİS sendikamız uzunca bir süre önce milli ve manevi değerlere saldırıyı içeren sendikal anlayışa karşı büyük bir mücadele başlattı. Bu belgeyi bütün Türkiye’de herkesin dikkatine sunmamıza rağmen maalesef büyük bir sessizlik ve her belgeyi görende üç maymunu oynama durumu söz konusu oldu. HAK-İŞ ve OLEYİS olarak bizler sendikacılığı ve sendikal mücadeleyi doğruyu bildiğimiz ve doğruya inandığımız için yapıyoruz. Buna inanarak, bütün benliğimizle bütün faaliyetlerimizde, söylemlerimizde bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Bu Bir Onur Mücadelesidir" 

Yıldız, salonu dolduran coşkulu kalabalığa seslenerek, “Bu salonda bütün delegelerden, bütün üye arkadaşlarımızdan ve işçilerimizden OLEYİS’in verdiği mücadeleyi en önde sürdürmeye davet ediyorum. Bu mücadele bir onur mücadelesidir. OLEYİS nasıl bugüne kadar yoluna güçlenerek devam ettiyse, bugün de bu başarıyı daha da ileriye götürecektir. Burada genel başkanımız Vedat Böke olmak üzere yönetim kurulumuzu kutluyor, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Taşeron Konusunda Yaşanan Sıkıntıları Unutmadık" 

 OLEYİS Sendikamızın Genel Başkanı Vedat Böke, taşeron sistemden kadro sistemine geçiş sürecinde yaşanan zorlukları hatırlatarak, “Bizim için en önemli konulardan birisi taşeron kanun düzenlemesiydi. Taşeronda kadro sorununun nereden nereye geldiğini ve nasıl özverili bir çalışma yürütüldüğünü asla unutmamalıyız. Türkiye’de taşeron işçilerin kadro problemini hiç kimse dile getiremezken, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın önderliğinde büyük mücadele verilmiştir ve Genel Başkanımız bu konuda asla geri adım atmamıştır. Burada en büyük katkı tabi ki sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İşkolumuzun En Büyük Sendikası Olacağız"

Vedat Böke, "OLEYİS olarak mağdurların yanında olacağız, HAK-İŞ’in haklı mücadelesinde, çizdiği yolda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kardeş sendikalarımızın desteğiyle örgütlenmeye hız vereceğiz. OLEYİS Sendikamız olarak, vatanı, milleti ve bayrağı için mücadele vermeye ve OLEYİS olarak aynı çizgide kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Aralık 2021 12:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu