BEŞİNCİ AHLÂK ŞÛRASI OTURUMLARLA DEVAM ETTİ

25 Aralık 2021 10:30, Haberler


BEŞİNCİ AHLÂK ŞÛRASI OTURUMLARLA DEVAM ETTİ


HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen ve Mehmet Âkif Ersoy’un aziz hatırasına ithafen “İş Ahlâkı, Çalışma Hayatı ve Safahat” temasıyla düzenlenen 5. Ahlâk Şûrasında “İş Ahlâkı: Safahat Eksenli Bir Nazar”, “İş Ahlâkına İlişkin Bir Teklifimiz Var mı?” ve “İş ve Meslek Ahlâkına Dışarıdan Bakmak” konulu üç adet oturum gerçekleştirildi.

“İş ve Meslek Ahlâkına Dışarıdan Bakmak”

“İş ve Meslek Ahlâkına Dışarıdan Bakmak” temasıyla gerçekleştirilen oturum başkanlığını  Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız yaptı.

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Beşinci Ahlâk Şûrası’na hoş geldiniz demek istiyorum. “İş ve Meslek Ahlâkına Dışarıdan Bakmak” temasında dışarıdan bakmak  anlam olarak uluslararası anlamda bakmak anlamında kastedilmiştir. Konuşmacılarımız diğer ülkeleri de içine aldığı için böyle bir başlık tercih edildi. Burada İngiliz, Alman ve Japon boyutları konularında değerlendirmelerde bulunulacak ” diye konuştu.

Yıldız  “Bir insan meslek hayatına girerken “Ben iş ahlakına girmeyeceğim” diyorsa bu kimseye iş ahlakı nasıl kazandırılır? diye düşünmemiz gerekir. Burada işin eğitim boyutu var. İş hayatına başladıktan sonraki süreci düşünerek burada bu sorularımıza bir cevap bulmuş olacağız. Eğer bu insanlar bunu hiç düşünmemişse, dert edinmemişse biz o zaman iş ahlakına göre insanları nasıl şekillendirebiliriz diye değerlendirmemiz gerekir. Eğer akademisyenlerimizin ülkelere ilişkin bu anlamda bir değerlendirmeleri varsa, bunu ülkemize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Panelde, Prof. Dr. Celal Türer “Pragmatik Açıdan Meslek Ahlâkı”, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir “İngiliz ve Alman İş Ahlâkının Temel Motivasyonlar Yönünden Karşılaştırılması”, Dr. Higashitotsu Kutluk’un “Japon İş Ahlâkı” konularında katılımcılara bilgiler verildi.

“İş Ahlâkı: Safahat Eksenli Bir Nazar”

“İş Ahlâkı: Safahat Eksenli Bir Nazar” temasıyla gerçekleştirilen oturum başkanlığını Prof. Dr. Ali Osman Kurt yaptı. Panelde, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın “Safahat‘ta İş Ahlâkı”, Prof. Dr. Sefa Saygılı “Sosyal Psikoloji Açısından Safahat”, Öğr. Gör. Tarkan Zengin “Mehmet Akif İş ve Çalışma Hayatına Dair Ne Söyler?” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.

“İş Ahlâkına İlişkin Bir Teklifimiz Var mı?”

 “İş Ahlâkına İlişkin Bir Teklifimiz Var mı?” temasıyla gerçekleştirilen oturumun başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Aydınlı yaptı. Panelde, Prof. Dr. Mahmut Arslan “İş Ahlâkına İlişkin Genel Bir Çerçeve”, Prof. Dr. Osman Şimşek “Tevhidi Düşünce Bilgi Yönteminin “İş Ahlâkı“ Anlayışına Yönelik Özgün Yaklaşımı”, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala “Kadim Ahlâk Felsefesi İş Ahlâkına Dair Ne Söyler?” başlıklarında sunumlar yaptı.

Oturumlar katılımcılar tarafından akademisyenlere yöneltilen soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Panelistlere HAK-İŞ tarafından Hatay Ormanları Ağaçlandırma Arazisine isimlerine yapılan fidan bağışı sertifikası ve hediyeleri Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve protokol tarafından takdim edildi.

İş Ahlâkı Zirvesinde gerçekleştirilen panellerin ardından Kurtuluş Savaşı Türküleri Konseri gerçekleştirildi ve programın ilk günü gala yemeği ile sona erdi.

25 Aralık 2021 10:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu