ÖZ, ENERJİ-İŞ SENDİKASI 3. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

25 Aralık 2021 08:28, Haberler


ÖZ, ENERJİ-İŞ SENDİKASI 3. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, 25 Aralık 2021 tarihinde, Enerji-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen Genel Kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve yöneticileri, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız, Sendikalarımızın İstanbul Şube Başkan ve yöneticileri ile Enerji-İş Sendikamızın delegeleri katıldı.

 Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Enerji-İş Sendikası’nın kuruluşundan bugünlere gelmesine kadar emeği geçenlere teşekkür ederek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ve başarı dileklerini iletti.

“Enerji-İş Bizi Gururlandırıyor”

Enerji İş’ Sendikamızın enerji gibi zor bir sektörde sendikal değişimin fitilini ateşlediğini ifade eden Öz, “Bugün Enerji-İş kendi işkolunda önemli bir yere sahiptir. Enerji-İş Sendikamız Türkiye’nin 81 iline uzanan üye potansiyeli ile binlerce enerji işçisinin hayatına dokundu. Bu bizi gururlandırıyor” dedi. 

“Enerji İş, Örgütlenme Kabiliyeti Yüksek ve Dinamik Bir Sendikamızdır”

Enerji sektöründe 250 bin emekçinin bulunduğunu ancak pek çok iş yerinde örgütlülüğün olmadığını ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Öz, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun genç sendikalarından biri olan Enerji-İş, örgütlenme kabiliyeti yüksek ve dinamik bir sendikamızdır. Enerji-İş Sendikamız 2013 yılında kurulmuş olmasına rağmen iki yıl içinde, 2015’te, aşılamaz denilen barajı yıka yıka aştı. Fakat pek çok üyesinin işkolu değişikliğinden dolayı farklı iş kollarına aktarılma sebebiyle, elde etmiş olduğu başarısı elinden alındı. Enerji-İş Sendikamız genç, enerjik, dinamik yapısıyla bu başarısını en kısa zamanda tekrar elde edecektir” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ, Emekçilerinin Sigortasıdır”

HAK-İŞ Yönetimi olarak, Enerji İş’i daha ileriye taşımak için bütün çabamızı ortaya koyuyoruz diyen Genel Başkan Yardımcımız Öz, sözlerine şöyle devam etti: “HAK-İŞ bu ülkenin emekçilerinin sigortasıdır. 20 ayrı işkolunda örgütlü, güçlü ve etkin bir konfederasyonuz. Bizler bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimizin sorumluluğu ve bilincini taşıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında çalışmakta olan enerji işçilerin umudunu hep birlikte yeşerteceğiz. Enerji işkolunda çalışan tüm emekçilerin güçlerini Enerji-İş’te birleştirmelerini istiyoruz.”

Altunsoy: “Geleceği Sizlerle Tasarlayacağız”

Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, enerji işkolunda 50 yıllık tekeli kırarak bir ilke imza attıklarını belirterek, “Sendikamız, taşıdığı misyonun gereklerini daha güçlü ve kararlı bir şekilde gerçekleştirmek üzere, gelecek 4 yıllık programını 3. olağan genel kurulunda dava arkadaşları ve paydaşlarıyla birlikte tasarlayacaktır” dedi.

“Sendikal Hareketimiz Kelebek Etkisi Gösterecek”

“Sendikacılık tasavvurumuz, 250 bin enerji emekçimizin yanı sıra küresel sorumluluklarımızı da bizlere yüklemektedir” diyen Altunsoy: “Sendikal hareketimizin dürüst, şeffaf, adil ve ilkeli yürütülmesi kelebek etkisi gösterecek ve emekçilerin yaralarına merhem olacaktır” şeklinde konuştu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Aralık 2021 08:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu