AFAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DEPREM TATBİKATINA KATILDIK

04 Mart 2022 16:38, Haberler


AFAD TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DEPREM TATBİKATINA KATILDIK

Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin, komite ve Hak Arama ve Kurtarma/Umut Timi üyeleri ile birlikte 01-07 Mart Deprem haftası ve 2022 Afet Tatbikat yılı kapsamında gerçekleştirilen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına katıldı.

81 İlde eş zamanlı olarak 4 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına, Afet İşleri Komite Başkanımız Recep Bişkin’e Komite üyelerimiz Mert Tezer, Mustafa Sema Sürücü, Arif Çatal, Dilara Kılınç ve Bekir Akcan eşlik ettiler. 

Türkiye genelinde okullarda eşzamanlı olarak yapılan Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldı. Ayrıca, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Sadri Şensoy, Petek Aşkar, Nazif Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer katıldılar.

Bugün gerçekleştirilen deprem tatbikatına yaklaşık 14 milyon öğrencinin ve 1 milyon öğretmenin katılımıyla ülke genelindeki tüm okullarda eş zamanlı yapıldığı belirtilerek, daha sonra Bakanlar Soylu ve Özer, Afet Tatbikatları Protokolü'nü imzalayarak program son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2022 16:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu